Kesätyön askelin kohti työelämää

Kuu kiurusta kesään… Kesän korvalla kantaverkkoyhtiö Fingrid täyttyy vuosittain noin kolmestakymmenestä nuoresta opiskelijasta. Saamme asiantuntijajoukkoomme ympäri Suomen kertaheitolla koko joukon uusia tuulahduksia sekä innokkaita tulevia ammattilaisia eri oppilaitoksista. Kesätyötehtäviä on laidasta laitaan, kantaverkkoyhtiössä tarvitaan monen alan osaajia. Satsaus kesätyöntekijöihin on satsaus monella tapaa. Energia-toimiala tarvitsee ammattitaitoisia alansa asiantuntijoita pitkälle tulevaisuuteen, samoin Fingrid työnantajana, sillä Suomi toimii sähköllä myös tulevaisuudessa. Mielekäs kesätyökokemus ja kokemukset työnantajan vastuullisista toimintatavoista antavat hyvät eväät ajatellen hetkeä, jolloin nuori siirtyy työelämään. On hienoa olla mukana näyttämässä mallia, nuoret ovat meille tärkeitä!

Vastuullinen kesäduuni-kampanjaan olemme osallistuneet jo joitakin vuosia. Kampanjan myötä kuulemme paremmin nuorten ääntä ja sitoudumme yhdessä muiden mukana olevien organisaatioiden kanssa vastuullisiin toimintatapoihin. Vuonna 2015 Fingrid voitti Vastuullinen kesäduuni-kilpailun suurten organisaatioiden sarjassa. Kiitos siitä menee jokaiselle fingridiläiselle; esimiehille, jotka hoitavat kesätyöprosessia vastuullisesti ja ammattimaisesti sekä ihan jokaiselle työyhteisön jäsenelle, jotka panostavat nuorten perehdytykseen, auttavat mielellään, huomioivat ajatuksia ja ideoita sekä ottavat osaksi työyhteisön arkea. Näistä asioista olemme erityisesti saaneet nuorilta kiitosta.

Haluamme, että nuoret ovat kiinnostuneita meistä työnantajana myös myöhemmin ja moni heistä jääkin taloon työskentelemään opintojen ohella. Innostuneet ja motivoituneet opiskelijat on koettu kullanarvoiseksi lisäkäsiksi erilaisissa projekteissamme ja monelle nämä projektit ovat poikineet myös toimeksiannon opinnäytteitä ja lopputyötä ajatellen. Fingrid niin työyhteisönä kuin ns. ”nuoriso-osastomme” on varsin yhteisöllinen ja itseohjautuva joukkue. Nuoret pitävät keskenään yhteyttä niin työssä kuin vapaa-ajalla ja liputtavat työnantajan puolesta monissa tilaisuuksissa. Opiskelijalle hyvä kesätyöpaikka on tärkeä askel kohti työelämää, työnantajalle se on erityisen tärkeä investointi tulevaisuuteen, tästä haluamme pitää kiinni jatkossakin!

Fingridin vuoden 2016 kesätyöhaku päättyy 29.2. Vielä ehdit hakea, www.fingrid.fi/rekrytointi<http://www.fingrid.fi/rekrytointi

Kuva: (Dora Dalila) VKD 2015 päätöstilaisuudesta, jossa kävimme noutamassa VKD-palkinnon yhdessä nuorten kanssa (vas. Jenni Toivonen, Sallamaria Iltanen ja Jarkko Tulensalo)