suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainlippu.fi

Mistä Avainlippu kertoo verkkokaupan asiakkaalle?

Avainlippu-merkki verkkokaupan yhteydessä kertoo asiakkaille siitä, että verkkokaupan ylläpitäjä on suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Avainlippu-verkkokaupan taustalla on aina asiakkaita palveleva yritys.

Hae Avainlippua
Verkkokauppa-header

Mistä Avainlippu kertoo verkkokaupan asiakkaalle?

Avainlippu-merkki verkkokaupan yhteydessä kertoo asiakkaille siitä, että verkkokaupan ylläpitäjä on suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Avainlippu-verkkokaupan taustalla on aina asiakkaita palveleva yritys.

Hae Avainlippua
verkkokauppa_kuva1

Millainen verkkokauppa voi saada Avainlipun?

Avainlipun voivat saada verkkokaupalleen suomalaiset yritykset, jotka myyvät omia tuotteita ja brändejä, tai jotka jälleenmyyvät muiden tuotteita verkkokaupoissaan.

Sen sijaan erilaiset markkinapaikkatoimijat, jotka esimerkiksi keskittyvät liikuttamaan tavaraa Kiinasta maailmalle tai eri verkkokauppojen välillä, eivät voi hakea Avainlippua. Myöskään lokalisoidut verkkokaupat, joita operoidaan ulkomailta käsin, eivät voi hakea Avainlippua.

Mikäli yrityksesi on jo liiton jäsen, kirjaudu liiton extranettiin ja hae Avainlippua verkkokaupallesi extranetista löytyvällä palvelu-hakemuksella. Mikäli yrityksesi palveluille on jo ennestään myönnetty Avainlippu, voit käyttää laajennushakemusta.

Mikäli yrityksesi ei ole vielä liiton jäsen, hae Avainlippua alla olevan linkin kautta.

Hae Avainlippua verkkokaupalle
avainlippu_suomalainen_verkkokauppa-380x380

Avainlipun pääkriteerit verkkokaupoille

Jotta verkkokauppa voi saada Avainlipun käyttöönsä, tulee sen täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Yrityksen pääkonttorin ja johdon tulee olla Suomessa
  • Yrityksen tulee olla suomalaisessa omistuksessa
  • Palvelu tuotetaan Suomessa
  • Palvelun kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta
  • Lisäksi verkkokaupan tulisi esittää maksu- ja toimitusehdot selkeästi, asiakaspalvelun ja varaston tulisi olla Suomessa ja toimitusten tulee tapahtua Suomesta käsin. Verkkokaupasta pitää myös olla selkeästi löydettävissä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Katso ohjeistus Avainlipun käytöstä verkkokaupoissa
kysymysmerkki_jasenmaksut

Miten Avainlippua haetaan ja mitä se maksaa?

Avainlipun verkkokaupalle myöntää hakemuksesta Avainlippu-merkin toimikunta. Merkin voi saada määräaikaisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja sen käyttöä valvotaan Suomalaisen Työn Liiton toimesta. Jäsenmaksu riippuu verkkokaupan liikevaihdosta, se on alkaen 97 e / vuosi.

Laske jäsenmaksusi
verkkokauppa_kuva2

Miksi suosia suomalaisia verkkokauppoja?

Suomalaisen verkkokaupan valitseminen vaikuttaa monella tavalla positiivisesti: suomalainen verkkokauppa työllistää suoraan oman henkilökuntansa osalta sekä epäsuorasti alihankintojensa kautta. Verkkokaupan pyörittämiseen tarvitaan muun muassa varastointia, logistiikkaa sekä ohjelmisto- ja verkkokehitystä. Kun kotimaiset verkkokaupat ostavat näitä palveluja suomalaisista kumppaneilta, jäävät eurot Suomeen, tukien suomalaista yrittäjyyttä, työpaikkoja ja yhteiskunnallista hyvinvointiakin, sillä myös verottaja saa siitä omansa.

Kaupan Liiton tutkimuksen mukaan suomalaisen haluavat suosia suomalaisia verkkokauppoja. Vuonna 2020 vain 33 % suomalaisista kertoi tehneensä ostoksia ulkomailta ja jopa 62 % oli pitäytynyt vain kotimaisissa verkkokaupoissa. 60 % kuluttajista aikoi lisätä ostoksiaan kotimaisista verkkokaupoista. Suurimmat syyt suosia kotimaisia verkkokauppoja olivat halu tehdä ekologisesti kestäviä ja läpinäkyviä valintoja sekä halu suosia paikallisia ja kotimaisia yrityksiä.

Lataa verkkokauppaan liittyvä tutkimusraportti alta.

Lataa tutkimus

Esimerkkejä Avainlippu-merkityistä verkkokaupoista

Frenchicpaint.fi

Suomalaisten kotien sisustukseen luotettavasti Avainlippu-merkitystä verkkokaupasta. Frenchicpaint.fi.

Twistbe.fi

Suomalaisuus on meille itsestäänselvyys, Avainlipun avulla kerromme siitä myös muille. Twistbe.fi

Shop.newhairstore.fi

Kotimaisuus on meille erittäin tärkeää ja kannamme Avainlippua ylpeydellä työstämme. Shop.newhairstore.fi