Erik Bruun suunnitteli Suomen Rahaliikkeelle Sydänmaa-mitalisarjan 100-vuotiaan Suomen luonnosta

Suomen Rahaliike lanseeraa uuden Sydänmaa-mitalisarjan keräilyyn ja lahjaksi. Sarjan aiheena on 100-vuotias Suomi ja sen luonto. Mitalit on suunnitellut Erik Bruun, joka on kuuluisa luontoaiheisesta grafiikastaan. Rajattu erä mitaleita tulee ennakkomyyntiin Suomen Rahaliikkeen verkkokauppaan 8.11. alkaen.

Suomen Rahaliikkeen toimitusjohtaja Henri Hietala kertoo, että Suomessa juhlarahat ja -mitalit ovat suosittuja lahjoja ja keräilykohteita. “Ne edustavat suomalaista arvomaailmaa ja tärkeitä muistoja”, hän lisää.

Hietalan mukaan rahoissa ja mitaleissa käytetään usein historiaan, sotiin tai merkkihenkilöihin liittyviä aiheita. “Suomen luonto on kuitenkin merkittävä osa suomalaisuutta, eikä luontoaiheisia mitaleita ole juurikaan saatavilla.” Luontoaiheistaan tunnettu graafikko Erik Bruun oli hänen mukaansa luontainen valinta uuden mitalisarjan suunnittelijaksi. Hietala lähestyi Bruunia yhteistyöehdotuksella viime keväänä. “Soitin Erikille ja kerroin, että olisi kunnia saada hänet mukaan mitaleiden suunnitteluun. Hän innostui aiheesta oitis”, Hietala kertoo.

Yhteistyön tuloksena syntyi kolmen mitalin sarja, joka sisältää kuparisen Laulujoutsen-mitalin, hopeisen Männynkukka-mitalin ja kultaisen Suomi 100 -mitalin. “Mitalit nimettiin Sydänmaaksi tarkoittaen rakasta kotimaata, mutta myös metsäseutua, erämaata ja korpea”, sanoo Hietala. Kaikkia mitaleita on saatavilla rajatusti. “Kultamitalin osalta enimmäislyöntimäärä tulee olemaan vain 100 kappaletta, eli todella harva suomalainen onnistuu sen saamaan.”

Erik Bruun, s. 7.4.1926

  • Kansainvälisesti palkittu suunnittelija ja yksi maailman tuotteliaimmista graafikoista.
  • Suunnitellut muun muassa Suomen viimeiset markan setelit, Jaffa-julisteet ja lukuisia yritysilmeitä.
  • Bruunin suunnittelemista eläinaiheista klassikoksi on noussut erityisesti Suomen Luonnonsuojeluliiton tunnus Saimaan norppa (1974).

Lisätietoja:

Henri Hietala, toimitusjohtaja, Suomen Rahaliike Oy
puh. 045 7875 3060, henri.hietala@suomenrahaliike.fi

Suomen Rahaliike Oy on suomalainen yksityisesti omistettu yritys, joka tarjoaa tarkkaan valittuja suomalaisia ja kansainvälisiä keräilyrahoja ja -tuotteita. Asiantuntijoiden vahva osaaminen ja kokemus keräilyrahoista kymmenien vuosien ajalta takaa asiakkaillemme luotetun ja laadukkaan kumppanuuden. www.suomenrahaliike.fi