Yleisö äänesti Fazer Alku Sadonkorjuupuuron Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun voittajaksi on valittu Fazer Alku Sadonkorjuupuuro. Voittaja ratkesi huhtikuussa pidetyllä yleisöäänestyksellä, jossa oli mukana viisi raadin valitsemaa finalistituotetta.

Alku Sadonkorjuupuuro valmistetaan Fazerin Myllyllä Lahdessa. Sadonkorjuupuuro on Alku-puuroperheen suosituin tuote.

– Fazer haluaa jalostaa suomalaista kauraa. Kuuntelemalla kuluttajia löysimme mahdollisuuden luoda uusia makuelämyksiä aamiaispöytään, ja syntyi aivan uudenlainen versio rakkaasta tutusta kaurapuurosta. Alku-puuro toi Fazerin tuotteet kauppojen puurohyllyyn ensimmäistä kertaa, mikä innosti myös kauppaa lähtemään mukaan tämän perinteisen tuotekategorian uudistamiseen, kertoo Fazer-konsernin strategiasta ja myllyliiketoiminnasta vastaava johtaja Heli Arantola.

Kilpailun finalistit valinnut raati kuvaili Alku Sadonkorjuupuuroa seuraavasti: ”Uuden puurokulttuurin edelläkävijä, jossa yhdistyy perinteinen puuro ja hyvää tekevät siemenet. Herkullinen maku on saatu aikaan ilman suolaa. Pakkaus kurkistusikkunoineen ja kaatonokkineen on onnistunut ja puuro on myös helppo valmistaa. Myynnillisesti vahva terveellinen tuote, jolla on myös hyvät vientinäkymät.”

Kilpailuun osallistui yhteensä 38 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä, Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja, L’Uomu Nokka Rottinkirinta maustamaton luomubroilerin rinta ja Roberts Berrie Mustikka. Yleisöäänestys keräsi vähän yli kaksi viikkoa kestäneen äänestyksen aikana yhteensä noin 6 500 ääntä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun raadin puheenjohtajana toimi kokki Sara La Fountain. Muut raadin jäsenet olivat Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu ja Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg. Raadin tehtävänä oli arvioida aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona.

Jo vuodesta 1988 järjestetty Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain suomalaisen elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun voittaja julkistettiin Elintarvikepäivän yhteydessä 5.5.2015 Helsingin Messukeskuksessa.

Tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta: www.etl.fi/vuodensuomalainenelintarvike
Tuotekuvat ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -logot: www.etl.fi/kuvapankki
Kilpailu Facebookissa: www.facebook.com/maistasuomi
Vuoden Suomalainen Elintarvike Twitterissä: www.twitter.com/etl_fi, #vuodenelintarvike

Lisätiedot:
Fazer-konserni, viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 380 4996
Elintarviketeollisuusliitto ry, tiedottaja Liisa Tikkanen, p. 050 377 4100

Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala. Alalla työskentelee 33 000 henkeä. Alan tuotannon bruttoarvo on 13,2 miljardia euroa ja jalostusarvo 2,7 miljardia euroa. Koko elintarvikeketju työllistää Suomessa noin 300 000 henkeä eli noin 12 prosenttia työllisestä työvoimasta. Elintarvikeviennin arvo on 1,6 miljardia euroa ja tuonnin 4,3 miljardia euroa.

Elintarviketeollisuusliitto on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, joka luo Suomessa toimivalle elintarviketeollisuudelle kilpailukykyiset toimintaedellytykset. Liitolla on lähes 300 jäsenyritystä sekä yhteistyösopimus Lihakeskusliiton, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ja Suomen Leipuriliiton kanssa. Liiton edustamat yritykset vastaavat valtaosasta elintarviketeollisuuden tuotannosta Suomessa.

ELINTARVIKETEOLLISUUSLIITTO ry
Finnish Food and Drink Industries´ Federation
PL 115 / P.O. Box 115 (Pasilankatu 2), FI-00241 Helsinki
Tel.  +358 9 148 871 –Fax +358 9 1488 7201
www.etl.fi – www.twitter.com/ETL_fi