Mediaseuranta

Elävässä lähiössä on hyvät palvelut

Maarian perinteistä joulunavausta vietettiin sunnuntaina sateissa säässä. Juhlapuheen piti kaupunginvaltuutettu Eeva-Johanna Eloranta (sd.), joka nosti esille lähiöiden merkityksen. Suomalaisista noin 1,5 miljoonaa asuu lähiöissä. Lähiöiden elinvoimaisuus on tärkeää. Asukkaat itse ovat parhaita asiantuntijoita elinympäristönsä kehittämisessä. Eloranta nosti esille myös vastuulliset jouluostokset. Suomalaisen työn liiton laskelmien mukaan syntyy 10 000 uutta työpaikkaa, jos suomalaiset ostaisivat 10 eurolla kuukaudessa lisää suomalaisia tuotteita ja palveluja.

Mielipide: Lietetyhjennykset tehdään lainsäädännön mukaan

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio vastaa mielipidepalstalla toiseen mielipidekirjoitukseen, jossa kritisoidaan Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n pyrkivän monopoliasemaan Hämeenkyrön jätehuollossa. Kallio kommentoi erityisesti yrityksensä tekemiä lietetyhjennyksiä, jotka noudattavat hänen mukaansa lainsäädäntöä. Hän toteaa Pirkanmaan Jätehuollon saaneen viime vuonna Suomalaisen Työn Liitolta Yhteiskunnallinen yritys -merkin. - Sama vastine ja siihen liittyvä mielipide on julkaistu aikaisemmin useissa muissa Pirkanmaan paikallislehdissä.

Led säteilee valoa pimeään

Ossi Karsikas perusti yhdessä serkkujensa kanssa 2012 Ledistys-nimisen yrityksen. Ideana oli tuoda led-valaisimia Kauko-Idästä ja myydä niitä. Pian Karsikas huomasi, että hän osaa itse tehdä parempia valaisimia. Ledistys valmistaa alumiinirunkoisia valaisimia teollisuuden ja liikekiinteistöjen tarpeisiin. Karkikas korostaa, että valo on tärkeä työturvallisuuteen ja tuottavuuteen vaikuttava asia. Ledi-valo säästää myös sähköä. Valaisimet kootaan Kempeleessä omissa tiloissa. Tuotteiden kotimaisuusaste on niin suuri, että niillä on avainlipputunnus. "Olemme osoittaneet, että valaisimia voi tehdä kustannustehokkaasti Suomessa kotimaisista materiaaleista", Karsikas kertoo. Päättyneellä tilikaudella Ledistyksen liikevaihto oli 2 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 20 henkilöä, joista puolet toimii myynnissä.

Kotimaisuus on ostomotiivi

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään jälleen joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Tuoreen kyselyn mukaan yli kolmasosa suomalaisista on sitä mieltä, että tuotteen tai palvelun työllistävyys vaikuttaa tulevaisuudessa ostopäätöksiin yhä enemmän. "Suomessa valmistetun tuotteen työllistävä vaikutus on viime vuosina noussut tärkeimmäksi syyksi ostaa suomalaisia tuotteita ja pal­veluita", sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala. Tuotteen tai palvelun kotimaisuudesta kertoo Avainlippu-merkki.

Lietetyhjennykset tehdään lainsäädännön mukaan

...organisoimaan työn niin, että tyhjennyshintamme ovat todistetusti Suomen edullisimmat. Tämä hyöty näkyy paitsi asiakkaalla myös aluetaloudessa. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pirkanmaan Jätehuollolle 2017 Yhteiskunnallinen yritys -merkin, jonka voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista tai ekologista...

Pääkirjoitus: Kulutustottumuksilla on väliä

...miten kestävää ja tarpeellista lahjaksi hankkii. Ja myös sitä, missä tavara on tuotettu ja mitkä ovat sen työllisyysvaikutukset lähellä ja kaukana. Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan vastaajat uskovat, että maanlaajuisen työllistävyyden lisäksi paikallinen työllistävyys, suomalainen valmistus...

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 7.12.

7.12. on Suomalaisen Työn Liiton Osta työtä Suomeen -päivä, jonka tarkoituksena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen työn tärkeydestä. Tuoreessa kyselyssä selvisi, että yli kolmasosan suomalaisista mielestä tuotteen tai palvelun työllistävyys tulee olemaan tulevaisuudessa yhä merkittävämpi ostopäätöksiin vaikuttava tekijä. Osta työtä Suomeen -päivänä kuluttajalla on hyvä tilaisuus pohtia omia kulutustottumuksiaan.

Kajaanilainen Valtavalo avasi julkisen osakeannin

...valoputkia aluksi kiinalaisen sopimusvalmistajan kanssa, mutta vuonna 2012 tuotanto kotiutettiin Suomeen. Valtavalon lediputkille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu. Invesdorin tiedote osakeannista Sähköalan artikkeli: Ledivaloputkia robottien voimin Sähkö- ja telealan ammatt...

Etusivun nosto

Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan mukaan tärkein syy ostaa kotimaisia tuotteita ja palveluita on viime vuosina ollut työllistävä vaikutus. 7. joulukuuta on Osta työtä Suomeen -päivä.

Osta työtä Suomeen -päivä perjantaina

7. joulukuuta on Suomalaisen Työn Liiton Osta työtä Suomeen -päivä, jolloin muistutetaan kotimaisen työn tärkeydestä. Suomalaisen Työn Liiton kyselyssä selvisi, että yli kolmasosan suomalaisista mielestä ostopäätöksiin vaikuttaa tulevaisuudessa yhä enemmän tuotteen tai palvelun työllistävyys.

Mika Arffmanin toive ei täyttynyt

Artikkelin aiheena ovat biokaasuautot Kainuussa. Alueella toimivalla Envitecpolis-yrityksellä on kolme biokaasuautoa, mutta yrityksen biokaasun käyttöä hankaloittaa se, että koko Kainuussa ei ole biokaasun jakelupistettä. Biokaasulla on sekä avainlippu että ympäristömerkki.

Mielipide: Lietetyhjennykset tehdään lainsäädännön mukaan

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio vastaa mielipidepalstalla toiseen mielipidekirjoitukseen, jossa kritisoidaan Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n pyrkivän monopoliasemaan Hämeenkyrön jätehuollossa. Kallio kommentoi erityisesti yrityksensä tekemiä lietetyhjennyksiä, jotka noudattavat hänen mukaansa lainsäädäntöä. Hän toteaa Pirkanmaan Jätehuollon saaneen viime vuonna Suomalaisen Työn Liitolta Yhteiskunnallinen yritys -merkin.

Upofloorin tuotanto vetää nyt hyvin

Artikkeli käsittelee Upofloorin tehdasta Ikaalisissa. Lattianpäällysteitä tuottavalla Upofloorilla menee tällä hetkellä hyvin. Upofloorin oman tuotannon lattianpäällysteet ja kostean tilan seinäpäällysteet saivat tänä vuonna Avainlippu-tunnuksen merkkinä suomalaisesta työstä.

Nimitykset: Rullinkulman Työterveys Oy, Pirte

Marja-Leena Hyypiä on nimetty Pirten sairaanhoidon ylilääkäriksi 1.12.2018 alkaen. Pirte on omistukseltaan täysin suomalainen, paikallinen työterveys- ja lääkärikeskus. Se toimii kuudessa toimipisteessä Pirkanmaalla. Pirtelle on myönnetty¨Yhteiskunnallinen yritys -merkin ja Avainlipun käyttöoikeus.

4 x näin tunnistat kotimaisen

HYVÄÄ SUOMESTA -merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja raaka-aineiden kotimaisuusaste on 75–100 prosenttia. KOTIMAISET KASVIKSET ry:n sirkkalehtimerkki takaa puutarhatuotteiden kotimaisuuden. AVAINLIPPU-merkki kertoo, että ruoka on valmistettu Suomessa. Se ei ota kantaa raaka-aineiden kotimaisuuteen. Kaikista tuotteeseen liittyvistä kuluista vähintään 50 % on täytynyt syntyä kotimaassa. S-ryhmän KOTIMAISTA-tuotemerkin tuotteet täyttävät aina Hyvää Suomesta tai Sirkkalehti -merkin kotimaisuusvaatimukset.

Toiveet jakeluasemasta eivät näytä täyttyvän

Kainuuseen ei näillä näkymin ole tulossa biokaasun jakeluasemaa. Aseman perustaminen maksaa noin miljoonan. Jotta investointi olisi kannattava, täytyisi säännöllisiä tankkaajia olla noin 500 henkilöautoa. - Artikkeliin liitetyssä tietolaatikossa kerrotaan, biokaasu on kotimaista, 100-prosenttisesti uusiutuvaa ja käytännössä nollapäästöistä energiaa. Biokaasu on ainoa liikennepolttoaine, jolla on sekä avainlippu että ympäristömerkki.