Mediaseuranta

Pielispakarille uusi tuotantolinja ja brändilähettiläät

Vuosien 2019-21 aikana Nurmeksessa toimiva Pielispakari aikoo investoida kolme miljoonaa euroa uusiin tuotantolaitteisiin. Uusi karjalanpiirakkalinjasto avattiin joulukuussa 2019, ja sen myötä yhtiö pystyy valmistamaan yli 100 miljoonaa karjalanpiirakkaa vuodessa. Tämä teki Pielispakarista maailman suurimman karjalanpiirakoiden tuottajan. "Olemme määrätietoisesti kehittäneet yhtiön toimintaa", kertoo Pielispakarin toimitusjohtaja Erkki Timonen. Pielispakarin karjalanpiirakoille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Se on arvostettu ja tunnettu brändi, joka kertoo kotimaisesta valmistuksesta ja työllistämisestä.

Korpilahden kairat tunnetaan ympäri maailmaa

Jyväskylän Korpilahdella toimii Rapalan tytäryhtiö KL-Teho Oy:n kairatehdas. Yrityksen tuotanto kasvoi vuonna 2019 20 prosenttia. KL-Teho valmista avuoden 120 000 jääkairaa, joista 90 prosenttia menee vientiin. Erilaisia kairamalleja on noin 50, sillä jokaisella markkina-alueella tarvitaan omanlaisensa kaira. Pohjois-Amerikan markkinoilla Rapalan kairojen tuotemerkki on Strike-Master. Korpilahti on länsimaiden modernein kairatehdas. Yrityksen tuotteille olisi mahdollista saada Avainlippu-tunnus tuotteiden kotimaisuusasteen perusteella. Esimerkiksi kaikki muoviosat valmistetaan KL-Tehon tehtaalla, teräsvalmistaja on kotimainen ja sijaitsee lähellä. Samoin muut alihankkijoilta tulevat osat tehdään lähellä Korpilahtea. Ainoastaan teräpalat tulevat Moran tehtaalta Ruotsista. Tuotepäällikkö Samuel Lehtosen mukaan Avainlippu-tunnuksen hakemista ei ole kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi, sillä yrityksen tuotanto suuntautuu vahvasti vientiin. Tuotepaketissa on maininta, että tuote on valmistettu Suomessa.

Luoman Puutuote laski hirsimökkien hiilijalanjäljen

Ylistarolainen Luoman Puutuote Oy pitää kestävää kehitystä ja vastuullisuutta tärkeänä missiona. Lähes 40 vuotta toiminut yritys käyttää tuotteissaan kotimaista puuta, joka on huomattavasti korkealaatuisempaa kuin nopeammin kasvanut itäeurooppalainen puutavara. Luoman Puutuotteelle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena panostuksesta suomalaiseen työhön ja tuotantoon. Luoman Puutuote kehittää toimintaansa jatkuvasti ja kestävä kehitys sekä ekologiset valinnat näkyvät vahvasti yrityksen arjessa. "Voidaan puhua puurakentamisen uudesta tulemisesta. Ilmastokeskustelu on lisännyt tuotteidemme kysyntää, sillä puiset Lillevilla-mökkimme toimivat hiilinieluna", kertoo Luoman myynti- ja markkinointijohtaja Samuli Franke. Hänen mukaansa tavallinen puutalo sitoo saman määrän hiilidioksidia, joka syntyy noin kymmenen vuoden autoilun seurauksena. Puurakentamisen sivutuotteena tuleva puuhake ja -puru kierrätetään bioenergiaksi.

Rouvalista Kaarinan Trimetin toimitusjohtaja

Lietolaisen Kari Rouvalin SF-Lämmitin Oy sai oikeuden käyttää Design from Finland -merkkiä. Yritys valmistaa Safire-merkkisiä diesellämmittimiä. Ennen kuin toimittaja pääsi tekemään aiheesta juttua, Kari Rouvali nimettiin Kaarinan Trimet Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän jatkaa myös oman yrityksensä kanssa. Trimet omistaa pienen osa SF-Lämmittimestä, joka on muuttamassa Trimetin tiloihin kevään 2020 aikana. - Tietolaatikossa kerrotaan, että SF-Lämmitin Oy valmistaa dieseliä käyttäviä vene- ja ajoneuvolämmittimiä, mökki- ja tilalämmittimiä sekä liesiä. Tuotteet ovat 95 prosenttisesti kotimaisia. Tuotteilla on Avainlippu-merkki. Niillä on myös oikeus käyttää Design From Finland -merkkiä.

Riinan verkkopalvelu on ollut iso apu raskaudesta ja synnytyksestä palautumisessa

Omat äitiyskokemukset tekivät Riina Laaksosesta yrittäjän. Vuonna 2014 aiemmin IT-alalla työskennellyt Laaksonen perusti hyvinvointistudio Lupauksen. Helsingin keskustassa sijainneeseen treenistudioon löysivät asiakkaiksi ensisijaisesti äidit. Toiminta lähti hyvin liikkeelle, mutta vuonna 2018 Laaksonen joutui ajamaan studion alas. Hän alkoi panostaa erityisesti äitiystreenaajille suunnattuun verkkovalmennukseen ja kehitti kuuden viikon kurssin Kuntouta keskivartalo. Tällä hetkellä Laaksosen Nordic Fit Mama tarjoaa kolmea eri verkkokoulutusta, joita on hyödyntänyt jo yli 5 000 henkilöä. Vuonna 2017 yritys sai Design From Finlandilta palkinnon erinomaisesta palvelumuotoilusta ja asiakkaiden tarpeiden kohtaamises­ta. Tavoitteena on nyt laajentaa toimintaa muihin maihin.

Keittiön pitää olla toimiva – ja kaunis katsoa

...täytti viime vuonna 80 vuotta. Toivo ”Topi” Ojalan perustama yhtiö toimii edelleen perustajansa kotipaikkakunnalla Kalajoella, jossa kaikki Avainlippu-tunnuksen saaneet kalusteet valmistetaan. Aamiaiskaappi on kätevä ja toimiva kokonaisuus. Virpi Koivu on itse toiminut keittiökalustealall...

Pokas Oy laajensi toimintaansa Lohjalle

...ja ikkunoita kotimaisin voimin Mäkelä kertoo, että Pokas Oy on vuonna 2013 perustettu, suomalaisessa omistuksessa oleva yritys, jolta löytyy avainlipputunnus. Koko Suomessa työntekijöitä on noin 100. Toiminta-alue ulottuu Hangosta Ouluun. Ovet ja ikkunat valmistetaan Suomessa, aurinkopanee...

Tuoteuutiset: Sähköasentajan ykköstyökalu

VETARI®-vetojousien taival alkoi jo 1980-luvulla, kun sähkömiesten tuskastelua seurannut Risto Salmi keksi uudenlaisen tavan tehdä sähkövetoja. Metodi toimii niin put­ki- kuin ontelorakenteissa, pienissä ja suurissa kohteissa. Nykyisin jokainen Suomessa koulutettu sähkömies tuntee ja tietää vetojouset ja osaa ar­vostaa laadukasta, toimivaa ja kes­tävää Vetari®-vetojousta. Tuoteperheeseen kuuluu kaksi erilais­ta vetojousta. Perinteinen K-Vetari® on esikiristetty, kiinteäpäinen vetojousi, jonka avulla voidaan tehdä jopa kaksi vetoa samanaikaisesti. Toinen vaihtoehto on Vetari®, jonka kiristys tehdään manuaalisesti. Vetarille® on myönnetty Avainlippu-merkki.

Numeroilla on selkeä keskustella

Henkilöartikkelissa haastatellaan tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtajana aloittanutta Kristiina Michelssonia. Coxa on julkisomisteinen yhtiö ja osa julkista terveydenhuoltoa. Se rinnastetaan yhteiskunnalliseen yritykseen, sillä julkisomisteisen sairaalan voitot palautuvat yhteiskunnalle.

Koiranruokavalmistajan mainos joutui somessa kritiikin kohteeksi – “Meillä ei ole kilpailijoiden tai alan muiden toimijoiden leimaamisen tai lyttäämisen tarvetta”

...koiranruokavalikoiman valmistusmaista Suomi on Lundströmin mukaan kolmanneksi suurin. Kotimaisista tuotemerkeistä valikoimassa löytyy muun muassa avainlippu merkin omaava Maukas, sekä Wonderboo, joka valmistetaan Suomessa suomalaisesta ja ruotsalaisesta raaka-aineesta. Meidän myymä koiranruok...