Mediaseuranta

Kaarinassa valmistetaan valaisimia öljysheikeillekin

...on mallin kehittänyt, Grönlund myöntää. Myös tämän kauden Big Brother -talossa nähdään Grönlundin valaisimia. Keväällä yritys sai oikeuden käyttää Design From Finland -tarraa. Suomi ja skandinaavinen on nyt hyvin haluttua maailmalla. Kyllä, usein lähdetään ihan mittatilaustyönä asiakkaalle tek...

Näin meillä: Syysilta lasiterassilla

Tuusulan Mikkolassa valmistaudutaan illanviettoon uudella lasiterassilla. Intohimoinen kulinaristi, kirjailija Seppo Hämäläinen löysi paikallisen lasiterassiyrittäjän AluRollin, jonka kanssa suunnittelu ja rakentaminen sujuivat jouheasti. Koti sai lasitetuista terassista 19,5 neliön uuden huoneen, jossa aikaa voi viettää varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Alu-Rollin myymä Lukkan-lasitusjärjestelmä on kotimainen Avainlippu-tuote.

”Noutaja tulee yrittäjälle nopeasti, jos lupaukset jäävät lunastamatta"

Luoman Oy:n toimitusjohtaja Pekka Luomalla on 40 vuoden kokemus yrittämisestä. Hän kertoo saaneensa yrittämisen eväät jo äidinmaidosta. Luoman Oy valmistaa kevythirsisiä piharakennuksia ja ponttoonilaitureita Seinäjoella ja Vaasassa. Konserniin kuuluu myös saha Parkanossa. Luoman mielestä vahva euro tekee hallaa pienyrittäjälle. "Suomalainen valmistaja voi menestyä, jos tuote on kunnossa, tuotanto on viritetty huippuunsa, jakelu toimii ja palvelu pelaa. Laatutuotteen brändiin kuuluu jäljitettävyys. Meihin voi ottaa yhteyttä", Luoma sanoo. Hänen mukaansa puun alkuperä kiinnostaa ostajia. Esimerkiksi avainlipputunnus tunnetaan koko Skandinaviassa. "Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa se on laadun tae,” Luoman sanoo. Yrityksen tuotannosta 80 prosenttia menee vientiin. Suurin vientimaa on Saksa. Verkkokaupan osuus kasvaa jatkuvasti.

Yritysvastuu yhä tärkeämpää kuluttajalle

Vastuullisuus näkyy suomalaisten osto­päätöksissä. Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan 26 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että yrityksen aikaansaama yhteiskunnallinen vaikuttaa ostopäätökseen. Jatkossa jopa 39 prosenttia suomalaisista arvioi, yrityksen yhteiskunnallisen roolin vaikuttavan ostopäätökseen. Myös yrityksen toiminnan läpinäkyys on merkittävässä roolissa ostopäätöksen tekemisessä.

Onnittelemme: Tapio Anttila Collectionille Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki

Tapio Anttila Collection koostuu sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttilan suunnittelemista kodinkalusteista, valaisimista ja sisustustuotteista. Tapio Anttla Collectionille myönnetty Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Työllisyyden tukeminen on suomalaisille merkittävin syy suosia kotimaisia tuotteita ja palveluita – Vastuullisuus ja kotimaisuus ohjaavat nuorten ostopäätöksiä yhä voimakkaammin

...Merkittävin syy suosia kotimaisia tuotteita ja palveluita on työllisyyden tukeminen. Toiseksi merkittävimmäksi tekijäksi nousee laatu. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikön Jokke Eljalan mukaan alle 25-vuotiaillekin työllisyys ja kotimaisuus ovat tärkeitä. Kiinnostavaa on se, että...

Monialaisuus tarjoaa kasvumahdollisuuksia

Maaseudun Kone Oy on vuonna 1950 perustettu perheyhtiö. Sen tärkein toimiala on ohjaamojen valmistus MSK Matec-tytäryhtiö valmistaa Saksassa ja Slovakiassa ohjaamoja nostureihin, pyöräkuormaajiin, puskutraktoreihin ja muihin työkoneisiin. MSK:n ohjaamoja käyttävät muun muassa Valtra, Sandvik ja Sampo-Rosenlew. Junkkari Oy ja Junckar Oy ovat keskittyneet kylvökoneiden, hakkureiden ja maansiirtoperävaunujen valmistukseen. Junckar-perävaunuja valmistetaan Lapualla. Vaunuja myydään Muuli-, Juncar- ja Caravan-tuotemerkeillä, joista tänä vuonna 45 vuotta täyttänyt Muuli on tunnetuin. Juncar omistaa Muuli-tuotemerkin, ja tuotteita myydään K-Raudan kautta. Junckar-vaunuille on myönnetty Suomalaisen työn liiton avainlippumerkki.

Alihankinta: teollisuuden ykkösmessujen suosio kasvoi Suomessa

Tampereen messukeskuksessa pidetyt kansainväliset teollisuuden alihankinnan ammattimessut keräsivät paikalle kaikkiaan 17 731 messuvierasta ja yli 1 100 näytteilleasettajaa. Messujen yhteydessä palkittiin menestyksekkäitä toimijoita. Vuoden 2019 Päähankkija-tunnustuksen sai Lojer Oy. Se on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja suurin fysioterapian laitteiden ja tarvikkeiden jakelija. Lojerin han­kintastrategia pohjautuu siihen, että materiaalit hankitaan mahdollisuuksien mukaan kotimai­silta ja jopa alueellisilta toimittajilta. Lojerilla on Avainlippu-merkintä kaikissa yrityksen valmista­missa tuotteissa. "Kotimaisuus ja pitkäjäntei­nen kumppaniyhteistyö ovat Lojerille arvo­valintoja", sanoo Lojer Oy: n toimitusjohtaja Ville Laine.

Palkinnosta kisaa yhteensä 14 kohdetta

Vuoden 2019 Puupalkinnosta kisaa yhteensä 14 kohdetta. Mukana on muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodi. Espoosta palkintoa tavoittelee Aurinkolinna, joka tarjoaa ympärivuorokautisesti tuettua asumista Lintuvaarassa 20 kehitysvammaiselle nuorelle. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Sen myöntää Puuinfo Oy, joka on voittoa tavoitte­lematon yhteiskunnallinen yritys. Puuinfo Oy:n tavoitteena on kasvattaa kotimaisten puutuotteiden kysyntää ja käyttöä.

Kolumni: Yritysten vastuullinen liiketoimintamalli näkyväksi

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka esittelee kolumnissaan yhteiskunnallisten yritysten toimintaperiaatteista. Yhteiskunnalliset yritykset tekevät liiketoimintansa kautta hyvää yhteiskunnalle tai ympäristölle. Myös yritysten voitonjako poikkeaa tavanomaisesta, sillä puolet voitoista käytetään jonkin yhteiskunnallisen tai ympäristöllisen päämäärän hyväksi. Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Yhteiskunnallinen yritys -merkki on myönnetty tähän mennessä jo yli 230 yritykselle, säätiölle tai yhdistykselle.

Urban Mining kerää metallit talteen

...ottavat vastaan laitteita ja korjaavat ne. Tramel on myös yhteiskunnallinen yritys, eli yhtenä toiminnan tarkoituksena on luoda työpaikkoja pitkäaikaistyöttömille. Tramelin Harri Hiukkanen kertoo: ” EU:n jätelainsäädännön lähtökohtana on, että jokainen jäsenmaa huolehtii omista jätteis­ tään omassa...

Vastuullisuus kasvaa

...Soita 044 2005 982 Matot, haalarit ja kodin isommat pyykit Iina Sopanen ja Pirjo Pystykoski-Sopanen sanovat, että suomalaisesta työstä kertovaa avainlippua osataan arvostaa tuotteissa. Vastuullisuus kasvaa Lennol on palkannut lisäväkeä tuotantoon ja myyntiin Terhi Rintala Suomalaisen Työn L...