Avainlippu-Pressiloimen sai kouluratsastaja Miika Miettinen Kuopiosta

Ratsastustoimittajien klubi on perinteisesti luovuttanut Helsinki International Horse Shown yhteydessä Pressiloimen lahjakkaalle nuorelle ratsastajalle. Horse Shown 30-juhlavuoden kunniaksi Pressiloimen sai 17-vuotias kouluratsastaja Miika Miettinen Kuopiosta.

Miika aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana Kuopiossa naapurin ja serkun kanssa. Kilpaileminen alkoi kiinnostaa ja Miika siirtyi parin vuoden päästä kilpailupainotteisempaan Siilin Ratsastuskeskukseen Salla Salkolan oppilaaksi.

– Miika on mutkaton ja yhteistyöhaluinen. Hän kestää hyvin myös pettymykset, mitä ponien kanssa on tullut. Miika haluaa ratsastaa tuntihevosia ja yksityisiä hevosia ja hän auttaa mielellään nuorempia ratsastajia, valmentaja Salla Salkola sanoo.

Miikalla on vahva perheen tuki. Äiti Minna Piippo luottaa valmentajaan. Miika pelasi nuorempana jääkiekkoa, joka jäi ratsastuksen vuoksi. Kaudella 2010 Miika kilpaili poneilla estekisoissa 110 tasolla, mutta kouluratsastus alkoi kiinnostaa enemmän.

Miika ja Lady Killer eli Sulo kuuluivat Suomen isojen ponien kouluratsastuksen PM-joukkueeseen vuonna 2011 ja saivat PM:ssä joukkuehopeaa. Lisäksi ratsukko sai pronssia kouluratsastuksen SM-kilpailuissa elokuussa 2011. Miika myös voitti kultaa Hevoshullu Ponicupin finaalissa syksyllä 2011 ratsulla V.K.Kati. Huhtikuussa 2012 Miika sai Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnon, joka jaetaan 1-3 lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle edellisen kauden menestyksen perusteella.

Pressiloimen luovuttivat Ratsastustoimittajien klubin puheenjohtaja Mirja Ekholm ja Huvudstadsbladetin taloustoimittaja Patricia Winckelmann-Zilliacus. Suomalaisvalmisteisen Pressiloimen on kirjaillut lahtelainen Avainlippuyritys Veljekset Wahlstén Oy.

Yhteystiedot:

Miika Miettinen 044 361 7592
Valmentaja Salla Salkola 044 288 3342, salla.salkola@gmail.com
Mirja Ekholm 050 591 4675, ekholm.mirja@gmail.com

Ratsastustoimittajien Pressiloimen on lahjoittanut Suomalaisen Työn Liitto, joka myöntää suomalaisten tuotteiden ja palvelujen tunnusta, Suomen tunnetuimpien brändien joukkoon kuuluvaa Avainlippua. Avainlippu kertoo kuluttajalle siitä, että tuote on valmistettu Suomessa tai että palvelu on tuotettu Suomessa. Avainlippu-tuotteen hankkiminen tai palvelun kuluttaminen tuo työtä ja luo hyvinvointia Suomeen.