Helsingin Suklaatehtaalle Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Helsingin Suklaatehtaan Goodio Luomu raakasuklaille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

Goodio-suklaat tehdään alusta loppuun asti pienessä suklaatehtaassa Helsingin Kalasatamassa. Samettinen suklaamassa valmistetaan kivimyllyssä jauhamalla paahtamattomia kaakaopapuja muiden raaka-aineiden kanssa 2-3 vuorokauden ajan. Valmistus tapahtuu mahdollisimman matalassa lämpötilassa, jolloin varmistetaan, että kaakaon ravintorikkaus säilyy mahdollisimman korkeana. Tästä tulee nimitys raakasuklaa.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia.

– Meillä suhtaudutaan suklaanvalmistukseen intohimoisesti. On ilo ja kunnia tarjota markkinoille eettisesti tuotetuista ja ensiluokkaisista raaka-aineista kotimaassa valmistettua suklaata, jolle on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla, toteaa Helsingin Suklaatehtaan toimitusjohtaja Jonni Sinkkonen.

Avainlippu on kuluttajille tuttu. 92 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Vastaajista suurin osa (69 prosenttia) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin merkittävästi. Suomalaisuus ja Avainlippu ovat monen kuluttajien mielissä myös laadun tae.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan arvovalintana, jolla voi itse vaikuttaa yhteiskunnan hyvinvointiin.

– Erityisesti nuorten keskuudessa ekologisuus ja lähellä tuotettu ovat tärkeitä suomalaisuuteen liitettyjä arvoja. Suomalaisen työn merkitys rakentuu tänä päivänä yhä enemmän yritysten aitojen tarinoiden kautta, ja Helsingin Suklaatehdas kertoo tuoreella tavalla suomalaisesta osaamisesta, Reetta Mentu jatkaa.

Lisätietoja

Emilia Raunio, Laatuasiantuntija, Helsingin Suklaatehdas, 041 437 4121, emilia@goodio.fi
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@avainlippu.fi

Helsingin Suklaatehdas tuo markkinoille Goodio-brandin alla herkkuja, jotka ovat hyviä niin mielelle, keholle kuin luonnollekin. Toimintaa ohjaa välittäminen, ilo ja herkullisuus. Tuotteiden raaka-aineet ovat ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen tuotettuja. Toiminnan avoimuus, yhteistyö viljelijöiden ja tuottajien kanssa sekä raaka-aineiden jäljitettävyys ja paras maku ja laatu ovat toiminnan edellytys. www.goodio.fi          

Kuvassa: Suklaantekijät: Sampsa, Jonni ja Jukka