Puulonin liikevaihto kasvu-uralla – nuoret, rohkeat yrittäjät ja huonekalualan mullistus

Puulonin uudet nuoret yrittäjät Tomas Nordström, Jaakko Järvi ja Olli Hietajärvi ovat pitäneet vauhtia yllä viime syksystä lähtien. Kevään messut Kölnissä ja Tukholmassa avasivat edelleen uusia yhteyksiä.

Suurin jälleenmyyjäuutinen on Kodin1, joka otti valikoimiinsa Puulonin lippulaivan, Risto Halmeen suunnitteleman 1960-sarjan sekä Tapio Anttilan Triple- ja Lampi-tuotteet. Uusia tuotteita sekä yhteistyökuvioita on solmittu mm. Unikean ja suunnittelija Juhani Rauvalan JKR Ideasin kanssa. Lisäksi Puulonin tuotteille myönnettiin toukokuussa Design from Finland ja Avainlippu -tunnukset. Yrityksen liikevaihto on hyvässä kasvussa. Nuoret yrittäjät Olli Hietajärvi (24), Jaakko Järvi (22) ja Tomas Nordström (23) haluavat jättää jälkensä suomalaiseen huonekalualaan.

Puulonin tarinan kolme lukua

Puulonin tarinaa on kirjoitettu nyt kolme lukua. Ensimmäinen luku alkaa jo vuosien takaa  Kuhmoisista Päijänteen rannoilta ja kulminoituu henkilöön nimeltä Unto ”Unski” Sarvala. Puulonin periksiantamaton työ ja tinkimätön laatu miellyttivät asiakkaita, mutta miehen ja yrityksen yhteenlasketun iän lähestyessä 100 vuotta, Unski pohti ääneen kahvihuoneessa yrityksen tulevaisuutta. Työntekijöiltä ei löytynyt kiinnostusta vetovastuuseen, mutta vieressä istunut työssäoppija Olli Hietajärvi tokaisi samalta istumalta: ”Olenhan minä jo täällä!” Siitä se sitten lähti.

Toinen luku Puulonin tarinaan kirjoitettiin Ruotsinlaivalla, joka oli lastattu täyteen Ikaalisten hienopuuseppäopiskelijoita. Tukholman huonekalumessuille matkasivat myös Olli Hietajärvi, Jaakko Järvi ja Tomas Nordström. Kolmelle opiskelukaverukselle syntyi yhteinen palava intohimo uudistaa vanhentunut huonekaluala ja lähteä jatkamaan Puulonin tarinaa. Näin löytyivät toimitusjohtaja Ollin tueksi yritystä pyörittämään tuotantopäällikkö sekä myynti- ja markkinointipäällikkö.

Kolmas luku, kolmen kaveruksen huonekalutehdas. Puulon sai jatkajan – oikeastaan kolme jatkajaa. Tänäänkin Olli rapsuttaa harvenevaa tukkaansa pykäläviidakkoa setvien paperipinon takana. Jaakko taikoo yrityksen työntekijöiden kanssa puusta upeita huonekaluja pajalla. Tomas taas myy sinulle vaikka kuun taivaalta, kunhan toimitusaikataulusta sovitaan. Työtä tehdään intohimolla ja sydämellä. Rakkaudesta alaan. Rakkaudesta materiaaliin, puuhun.

Tämä tarina ei pääty tähän, vaan siinä kääntyy uusi sivu. Neljännen kappaleen nimi on vaatimattomasti: ”Puulon – legendaarinen huonekalutehdas.”

Puulon mukana KOTI-yhteistyössä

Puulon on mukana Suomalaisen Työn Liiton KOTI-yhteistyökokonaisuudessa, joka esitellään Habitaressa 7.-11.9.2016. Habitareen pystytetään Design from Finland- sekä Avainlippu -merkinhaltijoiden tuotteilla rakennettu 360 neliön koti.

Haluatko kuulla lisää Puulonin tarinasta?

Tomas Nordström
Markkinointi & myynti
Puh. 0400 292044, tomas@puulon.fi

www.puulon.fi

Yhteystiedot: 

Olli Hietajärvi, toimitusjohtaja, olli@puulon.fi, 0400292042
Jaakko Järvi, tuotanto, jaakko@puulon.fi, 0400292043
Tomas Nordström, markkinointi & myynti, tomas@puulon.fi, 0400292044