Huhtamäen kertakäyttöpikari saa arvostetun ympäristömerkin

Huhtamaki Foodservice Nordic tuo ensimmäisenä markkinoille Joutsenmerkityt kartonkiset kertakäyttöpikarit. Hämeenlinnassa valmistetut kuumajuomakupit täyttävät kaikki pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin kriteerit. Pikarit on suunnattu kahviloiden, ravintoloiden ja catering-palveluiden käyttöön. Huhtamäen kerta-astioilla on myös suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki.

Joutsenmerkki takaa, että tuote on varmasti suunniteltu ja valmistettu ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla koko elinkaari huomioon ottaen. Vain parhaat tuotteet voivat saada Joutsenmerkin. Kriteerit merkin saamiseen ovat tiukat, tuotteiden pitää esimerkiksi sisältää vähintään 90% uusiutuvia raaka-aineita, niiden tulee olla kierrätettävissä tai kompostoitavissa, käytettävät kemikaalit on rajattu tarkasti ja tuotannon energiankulutus ja päästöt otetaan myös huomioon.

Huhtamäki aloitti ympäristömerkin hakemisen vuonna 2015 ja nyt valmiit tuotteet esitellään asiakkaille. Pikarit toimivat kuten aikaisemminkin ja näyttävät samalta, mutta niillä on tärkeä lisäarvo.

– Kestävä kehitys on tärkeä osa toimintaamme. Joutsenmerkki on tunnettu ja arvostettu ympäristömerkki ja sen saaminen osoittaa, että toimimme myös käytännössä kestävän kehityksen saralla. Joutsenmerkki kiinnostaa asiakkaitamme, Huhtamäen myyntijohtaja Peter Kinnunen sanoo.

– Saamme koko ajan enemmän kyselyitä ympäristömerkityistä kertakäyttötuotteista. Olemme iloisia, että maailman johtava valmistaja vastaa tähän haasteeseen, Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlman  kertoo.

Joutsenmerkityt pikarit ovat saatavilla valmiilla Joutsen-painatuksella kahdessa koossa, 250 ml ja 300 ml. Tämän lisäksi niitä on mahdollisuus tilata asiakaspainatuksella kaikissa perusvalikoiman kokovaihtoehdoissa. Valikoima laajenee asiakkaiden kiinnostuksen ja tarpeiden myötä.

Joutsenmerkityt tuotteet tunnistaa sekä itse tuotteessa että pakkauksessa olevasta virallisesta Joutsenmerkki-logosta.

Lisätiedot

Tiia Leppäkangas
Markkinointipäällikkö
Huhtamaki Foodservice Nordic Oy
Puhelin +358 (0)10 686 7289
tiia.leppakangas@huhtamaki.com

Anna Sahlman
Asiantuntija, Joutsenmerkki
Puhelin +358 (0)40 669 4807
anna.sahlman@ecolabel.fi

Huhtamaki Foodservice Nordic Oy on maailmanlaajuisesti toimivan ruoka- ja juomapakkausten asiantuntijan Huhtamäki-konsernin tytäryhtiö. Palvelemme jakelu- ja vähittäismyyntiketjuja, ravitsemusalan yrityksiä sekä elintarvike- ja juomateollisuutta Pohjoismaissa sekä Baltiassa.