Muoto2 – suomalaista muotoiluosaamista Lahdesta

Muoto2 on lahtelainen muotoilu- ja huonekalualan toimija, joka yhdistää suunnittelun, valmistuksen ja tuotteiden kehityksen saman katon alle. Avainlippu- ja Design from Finland -perheisiin kuuluva yritys tekee kodin huonekalujen ja piensisustustuotteiden lisäksi yksilöllisiä projektikalustuksia yrityksille ja yksityishenkilöille.

Kahden muotoilijan, Kirsi Pasasen ja Mikko Kentan vuonna 2010 perustama yritys on laajentanut toimintaansa tasaisesti. Muoto2 oli ensimmäinen suunnittelutoimisto, jolla oma tuotanto on ollut mukana alusta asti. Määrätietoinen yhteistyöverkostojen rakentaminen mahdollistaa puun ja metallin lisäksi muidenkin materiaalien työstön sekä alihankinnan. Yritykselle on tärkeää käyttää suomalaisia materiaaleja ja osaamista.

Muoto2:n vuoden 2017 uutuustuotteissa pelkistetty ja linjakas muotoilu kohtaa kotimaisen puun. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen tehtaalla Lahdessa.

Turn-hylly on saanut innoituksensa ”dalimaisesta” pöytätennismailasta. Hyllylle voi laittaa viherkasveja ja sisustusesineitä, tai sitä voi käyttää vaikkapa yöpöytänä, sivutasona, kaiutinhyllynä tai laskutasona eteisessä. Turn-hylly on kunnianosoitus suomalaiselle huonekalumuotoilulle ja puusepänteollisuudelle. Materiaalina käytetään sertifioitua kotimaista koivua ja tammea.

Pala-leikkuulauta on massiivipuusta ja komposiitista valmistettu leikkuulauta. Tuotteen puumateriaalit on tarkoin valittu, ja sen valmistamiseen käytetään tammea ja saarnea. Leikkuulaudan pinta on käsitelty elintarvikekelpoisella parafiiniöljyllä. Massiivipuinen pinta leikkuulaudassa on veitsiystävällinen ja se soveltuu loistavasti esimerkiksi leivän ja vihannesten leikkaamiseen.

Baletti-sohvapöytä on Muoto2:n uusin tuote. Mallistossa on kaksi eri kokoista ja eri korkuista pöytää, joita voi käyttää yhdessä tai erikseen. Sohvapöytä on saanut nimensä sirosta jalastaan, joka on kuin balettitanssijan jalkaterä. Sohvapöydän pinta on mattapintainen, samettinen ja kestävä.

Lisätietoja:

Mikko Kentta
p. 044 594 8533
info@muoto2.fi