Suomalainen lojer kehitti maailman monipuolisimman hoitopöydän

Suomalainen sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer Group on tuonut markkinoille uudenlaisen manuaalisen terapian hoitopöydän, jonka ennakkotilauksia on tehty jo yli kymmeneen maahan. Kansainvälisesti patentoidussa Manuthera 242 -pöydässä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka parantavat terapeutin työergonomiaa ja vähentävät työn kuormittavuutta. Potilaalle hoito on miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Manuthera 242 -hoitopöytä on tarkoitettu mobilisaatio-, manipulaatio- ja syvähierontahoitoja tekeville fysioterapeuteille, osteopaateille, naprapaateille, kiropraktikoille ja urheiluhierojille. Manuthera 242 on ensimmäinen hoitopöytä, joka on varustettu kahdella synkronisesti toimivalla nostomoottorilla. Kaksimoottorisuus mahdollistaa tasaisen laajan korkeussäätöalueen lisäksi makuutason kallistukset, jolloin huonokuntoinen potilas voi siirtyä pöydälle pystyasennossa.

Manuthera 242 mahdollistaa myös kolmedimensionaalisen eli kaikkiin suuntiin taipuvan liikkeen rintarangan alueella, jolloin potilaan rintarangan nikamia ja kylkiluita voidaan mobilisoida ainutlaatuisella tavalla. Terapeutin ei tarvitse nostaa tai vääntää potilasta, jolloin hoitotoimenpiteet voidaan kohdentaa helpommin ja kivuttomammin. Tämä mahdollistaa tiheämmät hoitokerrat ja nopeamman toipumisen.

– Manuthera 242 taipuu melkein kuin ihmisen selkäranka. Se on maailman teknisin ja monipuolisin hoitopöytä, joka auttaa sekä terapeuttia että asiakasta. Voimaa ei tarvita, joten hennompikin terapeutti voi vaivatta käsitellä painavia asiakkaita, kertoo Manutheran keksijä, naprapaatti Teuvo Keisala. Hän on yhteistyössä Lojerin kanssa kehittänyt hoitopöydän.

Älykkäät nosto- ja turvatoiminnot

Manuthera 242 -hoitopöydät on suunniteltu ja valmistettu Lojerin Sastamalan tehtaalla. Pöydän älykäs nostomekaniikka on kansainvälisesti patentoitu. Sähköinen kallistus mahdollistaa painovoimaa hyödyntävät hoidot, muun muassa selän välilevyjen paineentasauksen.

– Teknologia on kehitetty nimenomaan Manuthera-pöytää varten. Aikaisemmissa versioissa kallistukset on toteutettu mekaanisesti, mutta nyt ulkoista voimaa ei tarvita. Nostomekaniikan taustalla on kehittämämme edistyksellinen softa, kertoo toimitusjohtaja Ville Laine Lojerilta.

Pöydän suunnittelussa on otettu huomioon myös EU-direktiivien mukaiset turvallisuustekijät. Automaattinen turvatoiminto havaitsee pöydän rakenteiden väliin puristuvan esineen tai ruumiinosan ja pysäyttää moottorit. Turvareuna pysäyttää kosketuksesta kaikki pöydän liikkeet.

Ensimmäiset Manuthera 242 -hoitopöydät valmistuivat marraskuun alussa, ja ennakkotilauksia on tehty jo 11 maahan, joista kaukaisimmat ovat Kanada ja Oman. Tuote lanseerataan 16. marraskuuta alkavilla lääketieteen alan MEDICA-messuilla Düsseldorfissa. Teuvo Keisala on käynyt kouluttamassa terapeutteja hoitopöydän käyttöön eri puolilla maailmaa. Manuthera 242 -terapiapöydän hinta on noin 10 000 euroa.

Lisätietoa Manuthera 242 -pöydästä:

http://www.lojer.com/fi/tuote/manuthera-242-mobilisaatiopoyta

 Kuvia Manuthera 242 -pöydästä:

http://media.lojer.com/public/242_Manuthera_P_01/122370.tif

http://media.lojer.com/public/242_Manuthera_P_23/122621.tif

http://media.lojer.com/public/242_Manuthera_P_34/122721.tif

http://media.lojer.com/public/242_Manuthera_P_42/122801.tif

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Laine, Lojer Oy, p. 040 5120 193, ville.laine@lojer.com

naprapaatti Teuvo Keisala, p. 0400 301 456, info@outek.inet.fi

 

Lojer Group on suomalainen sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja Pohjoismaiden johtava fysioterapialaitteiden ja -tarvikkeiden jälleenmyyjä. Omaa valmistusta ovat muun muassa sairaalasängyt sekä leikkaus-, tutkimus- ja hoitopöydät. Vuonna 1919 perustetun yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa, Kempeleessä ja Pennalassa. Yritys työllistää noin 140 henkilöä ja on alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Lojerin tuotteita on käytössä yli sadassa maassa. www.lojer.com