Wigren valmistaa jatkossa lihanjalostustuotteensa kotimaisella Gasum-biokaasulla

Yrjö Wigren Oy siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua elintarvikkeiden tuotannossaan. Wigren on ensimmäinen maakaasua käyttävä yritys Suomessa, joka valmistaa lihanjalostustuotteensa kotimaisella Gasum-biokaasulla.

Biokaasun käyttö mahdollistaa lihanjalostusyritykselle Wigrenille tuotannon ympäristöystävällisesti täysin kotimaisella, jätteistä tuotetulla biopolttoaineella sekä uusiutuvan energian osuuden nostaminen yrityksen lihasjalostustuotannossa.

Gasum tuo tarjolle biokaasua ensimmäistä kertaa Suomessa teollisuuden maakaasuasiakkaalle. Yhtiö syöttää kaasuverkkoon puhdistettua kotimaista ja ympäristöystävällistä biokaasua Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta. Kaikille maakaasua käyttäville teollisuusyrityksille pystytään tarjoamaan biokaasua joustavasti asiakastarpeiden mukaisesti biokaasusertifikaattien avulla. Biokaasu on ainoa tuote energiamarkkinoilla, joka yhdistää eri energiaratkaisujen parhaat ominaisuudet. Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu biopolttoaine.

Yrjö Wigren on ollut edelläkävijä uusien tuotteiden kehittämisessä ja nyt yhtiö haluaa olla edelläkävijä myös biokaasun hyödyntämisessä tuotannossaan.

–Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja luomaan uusia tuotteita kuluttajillemme. Meidät arvioitiin vuonna 2011 Suomen toiseksi parhaaksi lihanjalostajaksi ja toiseksi parhaaksi makkaranvalmistajaksi. Haluamme tehdä entistä parempia lihanjalostustuotteita valmistamalla niitä suomalaisella Gasum-biokaasulla. Kotimaisuus on asiakkaillemme tärkeää, ja jopa 79 % kuluttajista haluaa suosia ympäristöystävällisyyteen ja uusiutuvaan energiaan panostaviin yrityksiin. Anna Wigrenin tokaisu 1940-luvulta ”Jos ei tehdä hyvää – ei sitten tehdä ollenkaan!” on edelleen yrityksemme kulmakivi, kertoo toimitusjohtaja Keijo Vataja Yrjö Wigrenistä.

–Olemme iloisia yhteistyöstä korkeaa laatua, ympäristöystävällisyyttä ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä vaalivan elintarviketeollisuuden toimijan kanssa. Yrjö Wigrenin kanssa toteutettava yhteistyö on hyvä esimerkki siitä kuinka panostaa tuotteissa yhä ympäristötietoisempien kuluttajien vaatimuksiin. Biokaasu on luonnollinen ratkaisu elintarviketeollisuuden energian lähteenä ja toteuttaa kiertotaloutta parhaimmillaan. Yhteistyömme Yrjö Wigrenin kanssa tukee entisestään biokaasumarkkinan kehittymistä kaikissa segmenteissämme, toteaa biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala Gasumilta.

Gasum myy biokaasua valmistavalle teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön ja voiman tuotannolle sekä liikennekäyttöön. Kaikki maakaasun käyttäjät voivat siirtyä käyttämään biokaasua ilman lisäinvestointeja.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja, Yrjö Wigren Oy
Keijo Vataja puh. 050 63 150, etunimi.sukunimi(a)yrjowigren.fi

liiketoimintayksikön kehityspäällikkö, Biokaasu- ja liikenneratkaisut, Gasum
Jani Arala puh. 040 0548 583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Yrjö Wigren Oy on vuonna 1917 perustettu Suomen vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut lihanjalostusyritys. Alun perin neljän hengen makkaratehtaasta on kasvanut nykyaikainen, 40 henkeä työllistävä yritys. Wigren tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista tuotteistaan: Herkkunakki, Ohutlenkki, maksamakkarat, meetwurstit ja Rosvofile ovat maankuuluja. Hyvät tuotteet ovat taanneet Wigrenille paikan herkkusuiden pöydissä. Wigren on arvioitu* vuonna 2011 Suomen toiseksi parhaaksi lihanjalostajaksi ja toiseksi parhaaksi makkaranvalmistajaksi. Yhtiö valmistaa jatkossa kaikki lihanjalostuotteet kotimaisella biokaasulla. Jos ei tehdä hyvää – ei sitten tehdä ollenkaan!
www.yrjowigren.fi

wigren-logo

Gasum on suomalainen luonnonkaasujen (maa- ja biokaasu) osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Yhtiö kehittää suomalaista ja pohjoismaista energiainfrastruktuuria panostamalla nesteytetyn maakaasun (LNG) liiketoimintaan, biokaasuliiketoimintaan ja liikennepalveluihin. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja Suomessa. Yhtiö syöttää biokaasua kaasuverkostoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta.Yhtiö osti enemmistöomistajuuden norjalaisen Skangassin LNG-liiketoiminnasta toukokuussa 2014. Skangass jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä entistä laajemmin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasumissa työskentelee reilut 300 henkeä. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,1 mrd. euroa. Puhtaasti luonnonkaasulla. www.gasum.fi

gasum-logo