Terveystalo ja Diacor yhdistyvät

Suomen Terveystalo Oy ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr ovat sopineet Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja. Yhdistyminen vahvistaa Terveystalon valtakunnallista kasvustrategiaa ja suomalaista omistusta. Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

”Diacor on erittäin hyvämaineinen ja laadukas terveyspalveluyritys, ja täydentää Terveystalon verkostoa etenkin kovasti kilpaillussa pääkaupunkiseudun markkinassa.  Yrityksinä me jaamme samat arvot, ja meillä molemmilla on myös huippuosaava henkilöstö. Yhdistämällä molempien yritysten vahvuudet ja kehityshankkeet voimme luoda markkinoille jotakin aivan uutta”, kommentoi Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

Helsingin Diakonissalaitoksen omistaman Diacorin kokonaismyynti vuonna 2015 oli noin 129,2 miljoonaa euroa. Diacorin palveluksessa on noin 700 henkilöä ja yhtiön lääkäriasemilla sekä sairaalassa toimii noin 800 ammatinharjoittajaa. Yhtiöllä on pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriasemaa ja sairaala sekä lääkäriasema Turussa.

”Säätiön näkökulmasta yhdistymisen ensisijaisena tavoitteena on omistuksemme arvon kasvattaminen. Tätä kautta varmistamme strategiamme toteuttamisen, jossa tärkeimpänä tavoitteena on turvata diakoniatyön rahoitus ja investoida toiminnan uudistamiseen. Aiomme tulevaisuudessakin tuottaa palveluita yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleville ja kehittää suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Vahvistamme toimintaamme sosiaalipalveluissa, kuten hoivapuolella. Terveystalon omistajana olemme mukana myös suomalaisen terveydenhuollon rakentamisessa”, sanoo Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Asiakaspalvelu Diacorin lääkäriasemilla pääkaupunkiseudulla ja Turussa sekä sairaalassa jatkuu normaalisti.

”Diacor on panostanut merkittävästi digitalisaatioon, asiakaskokemuksen nostamiseen uudelle tasolle, työterveyspalvelujen uudistamiseen sekä laadukkaaseen ja ammattitaitoiseen työhön. Uskon, että yhdessä diacorilaiset ja terveystalolaiset voivat saavuttaa enemmän”, Holmström sanoo.

Yhdistymisessä Helsingin Diakonissalaitos merkitsee Terveystalon osakkeita ja näin siitä tulee Terveystalon merkittävä omistaja. Samassa yhteydessä LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö myyvät omistamansa Diacor terveyspalvelut Oy:n osakkeet Terveystalolle. Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

”Terveystalon ja Diacorin yhdistymisen toteutuessa saamme pitkäjänteisen kotimaisen omistajan. Samalla Terveystalon ja suomalaisen terveydenhuollon kehittäminen ankkuroituvat yhä vahvemmin Suomeen ja suomalaiseen omistukseen”, Närhinen sanoo.

Terveystalolla on valtakunnallinen 170 toimipaikan verkosto. Yhtiön terveyspalvelujen kokonaismyynti vuonna 2015 oli 505,6 miljoonaa euroa. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti yli 6 800 terveydenhuollon ammattilaista.

Terveystalon pääomistaja on pohjoismaalainen pääomasijoitusyhtiö EQT. Terveystalon suoria omistajia ovat lisäksi työeläkevakuutusyhtiö Varma sekä Terveystalon johto ja muita yhtiön avainhenkilöitä. EQT VI:n rahastosijoitusten kautta Terveystalon omistajia ovat lukuisat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat, kuten Sampo, Varma, Ilmarinen, Keva ja Valtion eläkerahasto.

 

Lisätietoja:

Suomen Terveystalo Oy, toimitusjohtaja Yrjö Närhinen, puh. 030 633 1601
Suomen Terveystalo Oy, johtava ylilääkäri Juha Tuominen, puh. 030 633 1436
Suomen Terveystalo Oy, viestintäjohtaja Susanna Kinnari, puh. 050 545 8333
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr, toimitusjohtaja Olli Holmström, puh. 050 48 36 313
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr, viestintäjohtaja Laura Niemi, puh.  050 373 8602
LähiTapiola, hallituksen puheenjohtaja, Erkki Moisander, puh. 09 4531

 

Terveystalo tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 170 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti yli 6 800 terveydenhuollon ammattilaista, ja on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2015 oli yhteensä 75,7 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 68,6 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, yhteiskunnallisten ongelmien ja erityisryhmien asiantuntija. HDL luo uusia ratkaisuja niillä alueilla, joilla ihmisarvo on uhattuna. Toimintaa ohjaa kristillinen lähimmäisenrakkaus. Yhdessä tytäryhtiöiden kanssa yhteiskunnallinen konserni tuottaa monipuolisia sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluita. Toiminnasta syntyvällä tuotolla säätiö toteuttaa perustehtäväänsä, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta. www.hdl.fi

Kotimainen Diacor on Helsingin Diakonissalaitoksen ja LähiTapiolan omistama hyvinvointialan yritys. Diacorilla on 13 täyden palvelun lääkäriasemaa pääkaupunkiseudulla, yksi Turussa ja Suomen pitkäaikaisin yksityinen sairaala Helsingin Ruoholahdessa. www.diacor.fi