Uudelleen lanseeratulle veto-kiukaalle on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland –merkit

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt helsinkiläisen Muko Oy:n valmistamalle Veto-kiukaalle sekä Avainlippu-merkin että Design from Finland -merkin. Yli 60 vuotiaan Veto-kiukaan tuotevalikoimaan kuuluu sähkökiukaat ja puulämmitteiset saunan kiukaat. Veto-kiuas on lanseerattu uudelleen uusitun visuaalisen ilmeen ja markkinoinnin aloittamisen myötä.

Avainlippu-merkin saaneet tuotteet on valmistettu Suomessa, suomalaisista materiaaleista. Avainlippu auttaa kuluttajaa valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon ja tukemaan suomalaista työtä.

Design from Finland -tunnuksen käyttöoikeus myönnetään ainutlaatuiselle suomalaiselle muotoilulle. Merkki kertoo yrityksen panostaneen edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun.

Veto-kiukaita on valmistettu Suomessa ammattitaidolla ja vahvalla osaamisella jo yli 60 vuoden ajan. ”Suomalainen osaaminen ja ammattitaito ovat tärkeä osa Veto-kiukaiden ajatusmaailmaa”, kertoo Veto-kiukaita valmistavan Muko Oy:n toimitusjohtaja Henri Salokangas.

Veto-kiukaat syntyivät aidosta kiinnostuksesta suomalaiseen saunaan ja uusiin innovaatioihin. Veto-kiukaiden isän, kauppaneuvos Arvo Oksasen, visiona oli rakentaa paras kiuas parhaista materiaaleista. Hänen keskeinen ajatuksensa oli, että kerran hyvin mietitty, suunniteltu ja testattu kiuas kestää aikaa. Sekä puu- että sähkökiukaan kansainvälisesti palkitut rakenteet ja muotoilu ovatkin pysyneet muuttumattomina vuosikymmeniä, vain ulkonäkö on hieman vaihdellut.

Arvo Oksanen suunnitteli vuonna 1949 markkinoiden ensimmäisen puukiukaan, jossa oli ainutlaatuinen savukaasuja pidempään kierrättävä kaksoistulipesäjärjestelmä eli ns. jälkipoltin. Idean hän oli saanut neuvoessaan taloyhtiöitä lämmitysasioissa. Poikkeuksellisen rakenteen ansiosta sauna lämpeni kylpykuntoon nopeammin, energiatehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin. Veto-puukiukaaseen suunniteltiin myös markkinoiden ensimmäinen kiinteä ilmankostutin ja myöhemmin ensimmäinen lasiluukku.

Veto-sähkökiuas puolestaan juhlistaa tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Sähkökiukaan harkitun avoimen, ilmaa kierrättävän rakenteen, sekä pyöreän muodon lisäksi, Arvo Oksasen suunnittelun ydin oli erityinen sisäänrakennettu ilmankostutin. Veto-sähkökiuas lämpenee nopeasti ja energiaa säästäen luoden miellyttävän kosteat ja tasaiset löylyt. Sähkökiuas on valmistettu kokonaan kotimaisesta ruostumattomasta teräksestä.

”Veto-kiukaita on myyty yli 60 vuotta pääosin vientiin. Suomessa sauna-alan ihmiset tuntevat Veto-kiukaan, kun taas tavallinen kuluttaja ei niinkään. Haluamme uudelleen lanseerata Veto-kiukaan sen kotimarkkinoilla yrityksen sukupolven vaihdoksen ja uuden visuaalisen ilmeen myötä. Kiuas on säilynyt kilpailukykyisenä läpi vuosikymmenien isoisäni tekemien innovaatioiden ansiosta”, kertoo Henri Salokangas.

Veto-kiukaat ovat korkealaatuisia, pitkäikäisiä ja 100% suomalaisia saunan kiukaita. Arvo Oksasen alkuperäiset uraauurtavat innovaatiot ja muotoilu ovat avaintekijöitä laadukkaaseen saunomiseen ja ensiluokkaisiin kosteisiin löylyihin. Lisää tietoa Veto-kiukaiden tuoteominaisuuksista ja tarinasta löytyy sivuiltamme: www.vetokiuas.fi

Muko Oy on vuonna 1953 perustettu perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa. Saunan kiukaiden valmistuksen lisäksi Mukolla on 60 vuoden kokemus maataloudessa tarvittavien voimansiirtoakseleiden maahantuonnista. Muko toimittaa tuotteita niin Suomeen kuin vientimarkkinoillekin. www.muko.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita, tutkii suomalaisen työn nykytilaa ja tulevaisuutta. Liitolla on 2830 yritys- ja yhteisöjäsentä. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3200 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä. Merkkejä on myönnetty yhteensä 301. www.suomalainentyo.fi

Kiukaiden tuotekuvat ja logo ovat haettavissa dropbox-linkin kautta: https://www.dropbox.com/sh/7rlrz8dwj7zaqlt/AADSoaxkYSNohDaACYvtFLTRa?dl=0
Lisätiedot, kuvat, kuvauslainat: Riina Salokangas / markkinointi / 050-5955 311 /
riina@riinasalokangas.com
Veto-kiukaiden tarkemmat tuotetiedot: Anneli Salokangas / p. 0207 300 630 /
anneli.salokangas@muko.fi
Avainlippu-merkin lisätiedot: Suomalaisen Työn Liitto / Reetta Mentu / 050-561 5030 /
reetta.mentu@avainlippu.fi
Design from Finland -merkin lisätiedot: Suomalaisen Työn Liitto / Johanna Lahti / 040-591 6143 /
johanna.lahti@avainlippu.fi