Foodduck Oy tuo uudenlaisen leviteannostelijan ravintoloiden leipäpöytiin

Suomalainen FOODDUCK® on täysin uudenlainen leviteannostelija ja älykäs ratkaisu ravintoloiden leipäpöytiin, niin henkilöstöravintoloissa, kouluruokaloissa, palvelukeskuksissa kuin hotellien aamiaisravintoloissa. Se säästää ympäristöä vähentämällä ruokahävikkiä ja jätteiden määrää merkittävästi. Ekologinen Foodduck-leviteannostelija parantaa myös levitepöydän hygieniaa.

Foodduck on uusi tapa tarjoilla voi-kasviöljyseoksia, margariinia tai muita levitteitä ravintoloiden palvelulinjastoilla ja ammattikeittiöissä. Käyttäjä tuo leipäviipaleen laitteen annostelijan alle ja saa automaattisesti aina saman määrän levitettä.

Ravintolan siirtyessä leviterasioiden käytöstä Foodduck-annostelijaan vähenee jätteen määrä oleellisesti. Foodduckiin kehitetty pakkaus on materiaaleiltaan ekologinen: alumiinia ei käytetä lainkaan ja muovia kuluu selvästi vähemmän kuin leviterasioissa.

Foodduck parantaa hygieniaa ja leipäpöydän yleistä siisteyttä. Laitteen jäähdytysjärjestelmä takaa levitteelle optimaalisen lämpötilan koko käytön ajaksi. Automaattisen annostelijan ja laitteen helpon puhdistamisen ansiosta levitteeseen ei kosketa käsin missään käytön vaiheessa, ja levitteen mikrobiologinen laatu säilyy aina hyvänä.

Levitettä ei myöskään enää mene hukkaan, koska Foodduck annostelee levitteen tarkasti ja puristaa siihen kehitetyn levitepakkauksen tyhjäksi. Ravintolat säästävät näin merkittävästi kustannuksissa.

– Testiryhmiltämme saatu palaute on ollut erittäin myönteistä. Asiakkaat ovat pitäneet leviteannostelijaa helppona ja hygieenisenä käyttää, sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

– Ruokahävikin vähentäminen on ravintoloille yhä tärkeämpää ja yksi suurimpia tulevaisuuden haasteita. Foodduck-leviteannostelija auttaa osaltaan vähentämään sitä.

Pakkausmateriaalin tehokas käyttö ja pussiin pakkaaminen ovat jo trendejä maailmalla, ja nyt nämä tuodaan ensimmäistä kertaa levitteisiin. Foodduckin kehittäjä- ja pilotointikumppanina toimii Valio.

– Valio on ollut kiinnostuneena mukana kehityshankkeessa Foodduckin kanssa. Tämä on hyvä uusi tapa tarjoilla levitettä ravintoloissa sekä food service -ruokapisteissä. Meille on myös erittäin tärkeää, että pakkauksista syntyy aiempaa vähemmän jätettä ja ne kuormittavat ympäristöä vähemmän, sanoo Valion pakkauskehityspäällikkö Kari Toikkanen.

Foodduck mahdollistaa rasvojen lisäksi monien muiden levitteiden jakelun ja uusien levitevaihtoehtojen tuomisen ravintoloihin.

Foodduck on kotimainen keksintö, ja laitteet valmistetaan Suomessa. Mukana sitä tekemässä on lisäksi lukuisa joukko kotimaisia alihankkijoita. Tuotteelle ollaan hakemassa Avainlippu-tunnusta viestinä suomalaisesta valmistuksesta, osaamisesta ja laadusta.  Tuotteelle ja järjestelmälle on haettu myös kansainvälistä patenttisuojaa.

Foodduck on osallistunut Tekesin ”Sapuska – kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista” -ohjelmaan.

FOODDUCK® on rekisteröity tavaramerkki.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Timo Sorsavirta, Foodduck Oy, P. 050 414 0004

Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK®- leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa, ja tuotteelle sekä järjestelmälle on haettu kansainvälistä patenttisuojaa. Visiomme mukaan FOODDUCK® on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.