Suomalaiselle Touchpoint Oy:lle käyttöön ”tulevaisuuden ekokankaat”: Infinity-kankaasta voi tehdä uuden vaatteen 8 kertaa peräkkäin

HEAL-työvaatemallisto on Pohjoismaiden ekologisin: kaikki malliston materiaalit ovat ekologisia ja innovatiivisia.

Suomalainen tekstiilialan yritys Touchpoint on tuonut markkinoille vaatemalliston, joka tekee historiaa: hoiva- ja hyvinvointialan työntekijöille suunnitellussa HEAL-työvaatemallistossa on mm. käytetty ensimmäistä kertaa yhtenä materiaalina kangasta, joka voidaan kierrättää ja tehdä uudeksi kankaaksi ja vaatteeksi 8 kertaa peräkkäin.

”Tekstiili- ja vaatealan toimijat etsivät kuumeisesti ratkaisuja tekstiilikuidun kierrättämiseen. Me onnistuimme, koska olemme jo pitkään tehneet töitä alan vastuullisuuden edistämiseksi ja luoneet kumppanuudet oikeiden edelläkävijöiden kanssa”, Touchpointin perustaja Carita Peltonen iloitsee.

”Käytännössä tekstiilikuidun kierrättäminen tapahtuu niin, että kun vaate on käytetty loppuun, keräämme sen asiakkaalta takaisin ja toimitamme hollantilaiselle kumppanillemme, joka pilkkoo vaatteen tekstiilikuiduksi ja tekee uudeksi kankaaksi. Sitten kankaasta ommellaan jälleen uudenveroinen vaate. Kun vaate on kiertänyt uutena kuituna ja vaatteena 8 kertaa, se käytetään vielä raaka-aineena komposiittiin, ja siitä valmistetaan esimerkiksi terassipöytiä ja -tuoleja. Näin kiertotalous-ajattelun mukainen suljettu kierto toteutuu kokonaan eikä vaatteista synny lainkaan jätettä”, Carita Peltonen kertoo.

Touchpointin HEAL-mallistoa voi muutenkin tituleerata Pohjoismaiden, kenties koko maailman, ekologisimmaksi työvaatemallistoksi, sillä kaikki mallistossa käytetyt materiaalit ovat mahdollisimman ekologisia. Niissä on ensimmäistä kertaa käytössä myös 100-prosenttisesti ekologinen bioselluloosa-pohjainen kangas, jossa ei ole lainkaan ”vesisyöppöä” puuvillaa vaan joka on tehty FSC-sertifioidusta puusta ja kierrätyspolyesteristä.

”Toimimme alalla, joka tuottaa maailmaan valtavasti jätettä. Esimerkiksi Suomessa tekstiilijätettä tulee joka vuosi yli 70 miljoonaa kiloa. Koemme velvollisuudeksemme, että olemme etujoukoissa ratkomassa näitä ongelmia”, Carita Peltonen sanoo.

Uusi mallisto kiinnostaa

HEAL-malliston tekemisessä kumppanina ovat olleet hollantilaiset alansa pioneerit Dutch Awearness ja Waste2Wear, joiden kanssa Touchpoint on tehnyt yhteistyötä jo pitkään. Vaatteet ommellaan Euroopassa.

”Uusi mallisto on herättänyt kiinnostusta. On ilo nähdä, että yhä useammat yritykset haluavat toteuttaa omaa yritysvastuutaan konkreettisten tekojen, esimerkiksi työvaatteiden kautta. On hienoa, että pystymme tarjoamaan omille asiakkaillemme mahdollisuuden olla mukana tekemässä positiivista muutosta”, Carita Peltonen iloitsee.

Viime kesänä Touchpoint teetti ensimmäisenä Pohjoismaissa asiakkaidensa poistotekstiileistä komposiittia ja terassikalusteita. Ne ovat käytössä Hesburgerin ravintoloissa. Yhteistyökumppanina myös tässä projektissa toimi hollantilainen Dutch Awearness.

Lisätietoa Heal-mallistosta, muun muassa siinä käytetyistä materiaaleista: www.touchpoint.fi/cases

Lisätietoja
Carita Peltonen, perustaja, myynti- ja markkinointijohtaja, Touchpoint Oy, p. 046 878 3670
www.touchpoint.fi

Touchpoint Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen yritys, joka haluaa olla maailman vastuullisin työvaatevalmistaja. Se valmistaa tuotteensa ekologisista materiaaleista, zero waste -periaatteella ja etsii aktiivisesti kaupallisia ratkaisuja tekstiilien kierrättämiseen yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Touchpointin työvaatteita käyttävät mm. Hesburger, Viking Line, Finavia/AirPro, Royal-ravintolat, Scandic, Coffee House ja Picnic-ketju. Lisätietoja www.touchpoint.fi