Elpy ry:n palvelutalot ja Fysiogeriatria yhdistävät moniammatillista vanhustyön osaamista saman katon alle

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n palvelutaloihin Merikartanoon ja Puistokartanoon avattiin geriatriseen kuntoutukseen erikoistuneen Suomen Fysiogeriatria Oy:n uudet toimipisteet 22.1.2018. Yhteistyö tuo moniammatillista vanhustyön osaamista saman katon alle ja mahdollistaa laaja-alaiset kuntoutuspalvelut Espoonlahden ja Kivenlahden alueella.

Palvelutalojen asumis-, hoiva- ja ravintolapalvelut täydentyvät Fysiogeriatrian yksilöllisillä hyvinvointi- ja terveyspalveluilla, jotka ovat myös lähialueen kotona asuvien käytettävissä. Geriatriseen kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit tarjoavat Merikartanon, Puistokartanon sekä lähialueen asukkaille muun muassa fysioterapiaa, hierontaa, lymfaterapiaa, akupunktiota, kuntosaliohjelmien tekoa, tukisukkien ja lonkkahousujen mittausta sekä apuvälinetarpeen arviointia.

Merikartanon ja Puistokartanon toiminnasta vastaa Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry. Yhdistys on yleishyödyllinen kolmannen sektorin toimija, ja se tekee työtä ikääntyvän väestön ja liikuntarajoitteisten hyväksi sekä osallistuu aktiivisesti eläkeläispalveluiden kehittämiseen. Vuonna 1996 perustetulle yhdistykselle on myönnetty Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit osoituksena kotimaisesta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä.

Suomen Fysiogeriatria Oy on ikäihmisille, muistisairaille ja veteraaneille suunnattuja kuntoutuspalveluja tarjoava suomalainen perheyritys, joka on palvellut yli 35 vuoden ajan. Yritys kuntouttaa asiakkaitaan kotona, hoivakodeissa ja toimipisteissään sekä toimii kuntoutuskumppanina yli 110 sosiaali- ja terveysalan organisaatiolle kaikille kolmella sektorilla. Fysiogeriatrialla on 11 toimipistettä Uudenmaan alueella ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisätietoja:
Merikartano ja Puistokartano – Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry
Toiminnanjohtaja Tom Kankkonen 040 750 1180, tom.kankkonen@elpy.fi

Suomen Fysiogeriatria Oy
Toimitusjohtaja Katja Sohlberg 050 511 5050, katja.sohlberg@fysiogeriatria.fi