Domus tähtää ylivoimaiseen asiakaskokemukseen

Liiketoiminnan uudistus palvelu- ja toimintakulttuuri edellä on kääntänyt keittiöitä, kylpyhuoneita, ikkunoita ja ovia tarjoavan Avainlippu-yrityksen liiketoiminnan voitolliseksi.

Domus on investoinut satojatuhansia euroja uuteen höylään ja ikkunatehtaan pohjamaalauslinjaan. ”Vuoden ensimmäisellä kvartaalilla ikkunatoiminnassa oli kasvua lähes 25 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Yli 50 prosenttia vientiin menevistä suomalaisista ikkunoista valmistetaan Loimaalla”, toimitusjohtaja Mika Kaukonen kertoo.

Asiakaskokemuksen kehittämisestä yksi konkreettinen esimerkki on asiakastyytyväisyyskyselyt. Asennuspuoli, joka näkyy asiakkaalle asiakkaan kotona tapahtuvana toimintana, kehittyi mobiiliapplikaation avulla: applikaation kautta myyjä pystyy kertomaan asiakkaalle asennuksen tilasta ajantasaista tietoa, ja asentajat voivat jättää kohteen tiedot myös puhutussa muodossa.

Tulevaisuudessa asiakkaan on myös mahdollista seurata videoklippien välityksellä oman tilauksen valmistumista tehtaalla. Tällä hetkellä Lahden myymälässä on jo koekäytössä VRethinkin kanssa toteutettava virtuaalikeittiöesittely, jossa asiakas voi liikkua virtuaalilasit päässä juuri siinä omassa tulevassa keittiössään, kuin oikeassa tilassa. ”Olemme muutenkin ottaneet suunnaksi käyttää hyväksemme nykyaikaisia ratkaisuja, kuten pilvipalveluita, kaikessa missä mahdollista. Itse uskon näiden kasvuun vakaasti!” Kaukonen suitsuttaa.

Domus haluaa olla etulinjassa mukana teknologian kehityksessä. Sen tulevaisuuden tuotteisiin kuuluvat muun muassa avusteiset keittiöt, joiden yläkaapit laskeutuvat alas hydraulisesti nappia painamalla. Virtuaalikeittiöiden ideaa viedään eteenpäin, ja ikkunapuolella kehitetään alati omassa tuotekehitystiimissä tulevaisuuden ratkaisuja. Näitä tulevaisuuden ratkaisuja oli esillä jo MTV 3:n ”Laurin talot” -ohjelmassa kevään aikana Elastisen, Aleksi Valavuoren, Duudsonien Jarpin, sekä Lauri Ylösen taloissa.

Domus Yhtiöt Oy on suomalainen, lähes 70-vuotias perheyritys, jonka juuret ovat perinteisessä käsityöosaamisessa. Domus Yhtiöissä yhdistyvät perheyrityksen perinteet, modernit tuotantoratkaisut, uusien innovaatioiden hyödyntäminen sekä pitkäkestoinen kehitys ja korkea laatu. Yhtiö luo työpaikkoja yli 20 paikkakunnalle ja työllistää jatkuvasti lukuisia suomalaisia alihankkijoita, jälleenmyyjiä ja muita yhteistyökumppaneita. Vastuullista ajattelua edistetään muun muassa kehittämällä kierrätettäviä ja pitkäikäisiä tuotteita. Domus Yhtiöiden tuotteita ovat Domus Keittiöt ja kodin kalusteet, sekä Domlux Ikkunat ja ovet. Domus Yhtiöt Oy:n tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.