Uusia Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä myönnetty

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkkitoimikunta on myöntänyt uusia merkkejä yritysten käyttöön.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia ja ne käyttävät suurimman osan voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Katso uudet merkinsaajat alta!

EntreCom Enterprise Community Oy

EntreCom Enterprise Community on yhteiskunnallinen yritys, joka keskittyy työllistymisen, itsensä työllistämisen, hyvinvoinnin ja kansainvälisten osaajien kotoutumisen helpottamiseen Suomessa.

HaliPuu Pocket Forests Oy

HaliPuu on perustettu suojelemaan metsän hakkuilta, mutta käyttämään silti sitä tulon lähteenä luontoa ja sen monimuotoisuutta edistävällä, innovatiivisella tavalla.
HaliPuu tuo Arktisen HaliPuu-metsän maailman ulottuville niin livenä kuin virtuaalisesti ja se edistää ”metsärakkauden” leviämistä ympäri maailman, toimimalla itse näkyvänä käytännön esimerkkinä.

Kalliolan Klinikka Oy

Kalliolan Klinikka Oy järjestää päihdekuntoutusta. Asiakkaaksi sopivat kaikki henkilöt, joille päihteidenkäyttö on muodostunut ongelmaksi – joko omasta, läheisen tai työnantajan mielestä. Nurmijärvellä sijaitsevalla Kalliolan klinikalla toteutetaan päihdekuntoutusta Minnesota-malliin perustuvan Myllyhoidon avulla. Myllyhoitoa voidaan soveltaa myös toiminnallisista riippuvuuksista kuten peliongelmasta kärsiville. Kalliolan Klinikka Oy:n omistaa Kalliolan Settlemetti ry. Yhdessä ne muodostavat Kalliola-konsernin.

Lappia-Koulutus Oy

Lappia-Koulutus Oy tuottaa koulutuspalveluja alueen työelämän ja yksilöiden tarpeeseen. Se tuottaa yrityksille yksilöityjä ja räätälöityjä koulutusratkaisuja. Pääasialliset koulutettavat ovat työttömiä työnhakijoita, joita kouluttamalla, tukemalla ja auttamalla takaisin työelämään Lappia-Koulutus tekee osan yhteiskunnallisesta vastuusta. Lisäksi Lappia-Koulutus järjestää erilaisia valmennuspalveluita työttömille työnhakijoille ja perhevapaalla oleville henkilöille, jotka palaavat työelämään.

Moneks-Siivous Oy

Moneks on 50-henkinen siivouspalveluyritys, jonka visiona on olla Suomen houkuttelevin siivousalan toimija yritysasiakkaille ja siivousalan ammattilaisille. Moneks-Siivous Oy tuottaa asiakaslähtöisiä siivouspalveluita ja toimii siivousalan työhyvinvoinnin suunnannäyttäjänä.

Onnexi Oy

Onnexi on yritys, jonka missiona on etsiä ja tarjota työhaluisille eläkeläisille merkityksellistä tekemistä ja lisätienestiä eläkkeen päälle. Onnexi Oy etsii heille työtehtäviä kodeista ja vastuullisista yrityksistä, joissa heidän osaamisellaan, motivaatiollaan ja ilolla tekemisellään on arvoa.

SunSilva Oy

SunSilva Oy tarjoaa vaivattoman, mutta merkityksellisen mahdollisuuden osallistua taisteluun ilmastonmuutosta ja lajikatoa vastaan. Puiden istutus on yksi tehokkaimmista keinoista ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Istuttamalla uusia puita ja näin luomalla uusia hiilinieluja, pystymme kompensoimaan yksityisten ihmisten elämisestä sekä yritysten toiminnasta koituvia hiilidioksidipäästöjä merkittävällä tavalla.

Superlaiffi Oy

Superlaiffi Oy on perustanut kaverisovelluksen (www.kaverisovellus.fi), joka auttaa käyttäjää löytämään luotettavan kaverin. Kaverisovelluksessa on lukuisia toimintoja, jotka auttavat ystävien löytymistä ja tapaamisten järjestämistä myös muuttuneessa koronaympäristössä. Sovellusta voi käyttää etänä sekä livenä. Sovelluksen avulla tutustuu helpommin uusiin ihmisiin ja pääsee osaksi yhteisöä

Teraset Finland Oy

Teraset Finland Oy tarjoaa laaja-alaisesti tietokoneiden kierrätys- ja elinkaaripalveluita. Saman yrityksen alla on kaksi liiketoimintaa: myyntitoimintaa (www.teraset.net) sekä kierrätystoimintaa (www.tietokonekierratys.fi). Yritys kierrättää tietokoneita yli 99% hyötysuhteella. Teraset Finland Oy saa miltei kaiken tietotekniikkatavaran käytettyä uudelleen joko uusiokäytössä tai purkamalla ne teollisuuden raaka-aineiksi. Teraset Finland Oy:n tuotantolaitoksella on Lopen kunnan myöntämä Ympäristölupa.

Tulevaan Oy

Tulevaan Oy tuottaa asiakaslähtöisesti suunniteltuja hyvään elämään tähtääviä sosiaalipalveluja. Tulevaan Oy muodostuu lastensuojelun avopalveluiden, jälkihuollon, perhetyön ja ammatillisen tukihenkilötyön osaajista. Se on erikoistunut erityisesti haastavimmissa elämäntilanteissa eläviin lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Henkilöstöllä on vankka osaaminen mm. neuropsykiatrisista erityispiirteistä, maahanmuuttajatyöstä, päihde- ja mielenterveystyöstä sekä rikosseuraamustyön erityisyyden osaamista. Tulevaan Oy tuottaa lisäksi aikuissosiaalityön avo- ja tukipalveluja.

Väylä ry

Väylä ry on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työllistää kehitysvammaisia henkilöitä oikeisiin palkkatöihin. Yhdistyksen tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokainen kehitysvammainen saisi tekemästään työstä asiallisen palkan. Tämä on tärkeää, sillä kaikista kehitysvammaisista henkilöistä Suomessa vain 2 prosenttia on palkkatöissä ja tuhannet tekevät työtä palkatta. Väylä ei saa ulkopuolista avustusta tai rahoitusta, vaan toiminta rahoitetaan palvelu- ja tuotemyynnillä.

Kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkki yritykset

Sinivalkoisesta Valinnasta löydät kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden saaneet yritykset.

www.sinivalkoinenvalinta.fi

Teillekin Yhteiskunnallinen Yritys -merkki?

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta. Merkki sopii yritykselle, joka haluaa viestiä läpinäkyvästi siitä, että yritys ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana.

Hae Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeutta