Riitta Huuhtanen Suomalaisen Työn Liiton puheenjohtajaksi

Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen on valittu Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi. Huuhtasen mukaan liiton viesti suomalaisen työn puolestapuhujana on terävöitynyt entisestään ja liitolla on tärkeä rooli yhteiskunnassamme kun käydään keskustelua kuluttajien arvojen ja työelämän muutoksesta.

Riitta Huuhtanen aloittaa Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan puheenjohtajana tänään. Samalla aloittaa myös uusi johtokunta. Johtokunnan valitsee liiton noin 4180 jäsenyritystä edustava valtuusto. Vuosina 2016–2018 liiton johtokunnan puheenjohtajana toiminut Teresa Kemppi-Vasama jatkaa liiton luottamustehtävissä vaalivaliokunnan jäsenenä.

Kemppi-Vasaman mukaan Suomalaisen Työn Liitto on ottanut edistysaskelia muun muassa merkkien viestinnän kirkastamisessa, strategisen fokuksen työstämisessä, suomalaisen työn havainnoinnissa ja sen puolesta puhumisessa.

– On ollut ilo ja kunnia saada luotsata näin vetovoimaista ja arvoiltaan hienoa liittoa. Muut kiireet vievät fokustani nyt muualle, mutta jatkan mielelläni työtä liiton eteen vaalivaliokunnan jäsenenä ja jätän ilolla johtokunnan vetämisen Riitalle, jolla on siihen nyt paremmin aikaa. Hänellä on lisäksi paljon arvokasta kokemusta ja näkemystä suomalaisen työn edistämisestä käytännössä, Kemppi-Vasama toteaa.

Riitta Huuhtanen on toiminut seitsemän vuoden ajan Kalevala Koru Oy:n toimitusjohtajana. Yrityksen arvona on suomalaisena käsityönä tehdyt Kalevala Koru- ja Lapponia -korut. Huuhtanen on jättämässä yhtiön toimitusjohtajuuden tulevan kevään aikana.

– Suomalaisen Työn Liiton strategia on juuri uudistettu, joten minun on hyvä jatkaa uudessa roolissani liiton puheenjohtajana erinomaista työtä tehneen Teresa Kemppi-Vasaman jälkeen. Liitto näkyy vahvimmin suomalaisesta työstä, suunnittelusta ja yhteiskuntavastuusta kertovien merkkiensä kautta, joilla haluamme tehdä suomalaisen työn helpoksi valintakriteeriksi, Huuhtanen sanoo ja jatkaa:

– Haastamme myös jäsenyrityksiämme pohtimaan menossa olevaa työelämän muutosta ja sen vaikutuksia työyhteisöissä ja johtamisessa.

Lisätietoja:
Riitta Huuhtanen, toimitusjohtaja, Kalevala Koru, 050 533 1859, riitta.huuhtanen@kalevalakoru.fi
Hanna Malinen, viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 369 4949, hanna.malinen@suomalainentyo.fi

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia Avainlippu-, Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. Liitto on arvoyhteisö, johon kuuluu yli 4 180 yritys- ja yhteisöjäsentä. www.suomalainentyo.fi