suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainlippu.fi tervetuloameille.fi designfromfinland.com

Design from Finland

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Design from Finland

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Mitä

Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu.

Lue säännöt

Kenelle

Yritykselle, joka haluaa erottautua suomalaista muotoiluosaamista edustavilla tuotteillaan ja palveluillaan. Asiakkaalle, joka haluaa tunnistaa Suomessa muotoillun, käyttäjälähtöisen tuotteen tai palvelun.

Laske jäsenmaksu

Miksi

Merkki tukee suomalaisten yritysten myyntiä ja markkinointia. Merkki herättää mielenkiintoa asiakkaissa myös kansainvälisesti.

Hae merkkiä

Design from Finland -merkki pähkinänkuoressa

Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Hyvin muotoillut tuotteet ja palvelut koetaan paremmiksi käyttää ja ne ovat haluttavampia asiakkaiden silmissä.

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, jonka luomisessa muotoilu on ollut keskeisessä roolissa. Yrityksen tulee osoittaa, että se on investoinut suomalaiseen muotoiluun. Yritys on voinut panostaa muotoiluun itse tai ulkopuolelta ostettuna muotoiluosaamisena. Yrityksen tulee myös osoittaa, että muotoiluinvestoinnilla on aikaansaatu liiketoiminnallisia hyötyjä. Merkkiä myönnettäessä kriteerinä on myös tuotteiden ja palvelujen käyttäjälähtöisyys.

Yrityksen pääkonttorin tulee olla Suomessa. Tuotteen valmistus voi tapahtua Suomessa tai ulkomailla. Katso tarkat myöntämisperusteet Design from Finland -merkin säännöistä.

Design from Finland -merkin käyttöoikeuden myöntää kolmeksi vuodeksi kerrallaan hakemusten perusteella alan asiantuntijoista koottu puolueeton Design from Finland -merkin toimikunta. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Katso merkin käyttöehdot. Kaikki Design from Finland -merkkiä kantavat yritykset löydät jäsenlistauksestamme.

Design from Finland -merkki on myönnetty jo sadoille tuotteille tai palveluille. Katso kaikki merkin saaneet tuotteet ja palvelut Sinivalkoinenvalinta.fi -palvelusta. Alla muutamia esimerkkejä Design from Finland -tuotteista ja -palveluista.

Ladataan tuotteita

Näyteikkuna

Tarinoita Design from Finland -yrityksistä ja ajankohtaisista työhön liittyvistä ilmiöistä.

kysymysmerkki_jasenmaksut

Mitä merkin käyttöoikeus maksaa?

Merkin käyttöoikeusmaksu on yhtä kuin liitolle maksettava jäsenmaksu. Maksu on 97–5500 euroa vuodessa riippuen yrityksen liikevaihdosta.

Jos esimerkiksi yrityksen kokonaisliikevaihto on 1 000 000 € ja Design from Finland -tuotteiden liikevaihto 500 000 €, on jäsenmaksu 628,00 € / vuosi.

Hakiessaan merkin käyttöoikeutta ensimmäisen kerran, täyttää yritys kaksi hakemusta: jäsenhakemuksen ja merkkihakemuksen.

Laske jäsenmaksusi
dff-sivusto

Designfromfinland.com Suomalaisen designin koti

Englanninkielinen DesignfromFinland.com -sivusto esittelee suomalaisen designin huippuosaajia ja kiinnostavia artikkeleita designin uusista tuulista. Sivusto on tarkoitettu kaikille suomalaisesta designista kiinnostuneille globaalisti. Myös kansainvälisesti toimivat Design from Finland -merkkiä kantavat yritykset saavat linkityksen sivuille.

Tutustu sivustoon

Merkkitesti

Testaa mikä suomalaisesta työstä ja yhteiskunnallisista arvoista kertova merkki sopii yrityksellesi parhaiten!

 1. Valmistatteko tuotteita Suomessa?
 2. Tuotatteko palveluita pääasiassa kotimaisin voimin?
 3. Onko yrityksenne pääkonttori Suomessa ja onko suomalainen omistuspohja yrityksessänne merkittävä?
 4. Onko yrityksenne perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää?
 5. Ohjautuuko yrityksenne voitosta yli puolet yhteiskunnalliseen hyvään?
 1. Onko yrityksenne yhteiskunnallisen mission kertominen asiakkaille mielestänne tärkeää?
 2. Onko muotoilu tärkeä osa yrityksenne liiketoimintaa ja menestystä?
 3. Haluaako yrityksenne viestiä asiakkailleen ja sidosryhmilleen ainutlaatuisesta suomalaisesta muotoilustaan?
 4. Onko yrityksellänne tarvetta erottua korkealaatuisella suomalaisella muotoilu­osaamisellaan kilpailijoistaan kansainvälisillä markkinoilla?
 5. Seuraava
 • 1.Testaa
 • 2.Vaikutu
 • 3.Hae
Lue Design from Finland -merkin myöntämiseen ja käyttöön liittyvät säännöt. Säännöt »
Design from Finland -merkin hakeminen on helppoa. Katso ohjevideo. Youtube »
Katso Design from Finland -merkin toimikunnan kokoonpano ja seuraavat merkkien myöntämispäivät. Toimikunnat »
Logon, graafisen ohjeistuksen, viestintäohjeet ja muut materiaalit saat käyttöösi extranetistä. Extranet »

Seuraa keskustelua

#suomalainentyö #designfromfinland #finnishdesign