suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainlippu.fi

Suomalaisen työn puolesta

Toimimme sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Kannustamme valitsemaan työtä Suomeen. Tätä missiota on Suomalaisen työn liitto toteuttanut jo yli 100 vuotta.

Tietoa_meista_paakuva3_suomalaisen_tyon_liitto

Suomalaisen työn puolesta

Toimimme sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Kannustamme valitsemaan työtä Suomeen. Tätä missiota on Suomalaisen työn liitto toteuttanut jo yli 100 vuotta.

Jäsenyhteisöt

Jäsenkuntamme koostuu yhden miehen yrityksistä suuryrityksiin ja yhteisöihin. Jäseniämme yhdistää halu toimia suomalaisen työn puolesta ja viestiä suomalaisesta osaamisesta.

Katso jäsenemme

Toimielimet

Liiton ylin päätösvalta on vuosittain valittavalla valtuustolla, jonka alla toimivat johtokunta, Avainlippu-, Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkkien toimikunnat sekä liiton henkilöstö.

Liiton toimielimet

Strategia

Uskomme, että ostopäätökset vaikuttavat suomalaiseen työhön, vastuullisuus on suomalaisen työn kilpailuetu ja että suomalainen työ on ylpeästi kansainvälistä.

Strategiamme
Suomalaisen Työn Liitto - info

Suomalaisen työn liitto

Suomalaisen työn liitto on vuonna 1912 perustettu puolueeton, työmarkkinajärjestöistä riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka omistavat sen jäsenet. Yhdistyksen tehtävänä on toimia sen eteen, että suomalainen työ voi hyvin ja että työ menestyy Suomessa. Suomalainen työ käsittää kaiken Suomessa tehtävän työn ottamatta kantaa esimerkiksi kansallisuuteen tai omistukseen. Keskeinen tehtävä on kannustaa kuluttajia ja päättäjiä valitsemaan työtä Suomeen. Tätä tehtäväämme toteutamme kolmella tapaa:

  1. Toteutamme tutkimuksia ja aktiivista viestintää aihekokonaisuuksista, jotka vaikuttavat Suomessa tehtävän työn arvostukseen ja menestykseen.
  2. Hallinnoimme ja kehitämme suomalaisesta työstä kertovia merkkejä; Avainlippu, Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkit
  3. Toteutamme jäsenyhteisöjemme kanssa työn muutokseen ja suomalaisuuden arvoon liittyviä projekteja ja yhteismarkkinointikampanjoita sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella.

Lataa toiminnankertomus ja tilinpäätös alta:

Vuosikertomus 2023
toimisto_kokous

Suomalaisen työn vastuullisuus

Tutkimukset osoittavat, että kuluttajilla sekä yritysten ostoista ja julkisista hankinnoista vastaavilla vastuullisuus vaikuttaa jo nyt merkittävästi ostopäätöksiin. Tulevaisuudessa sen merkitys tulee vain kasvamaan. Tämän vuoksi Suomalaisen työn liiton jäsenyhteisöjä edustava johtokunta on nostanut vastuullisuuden strategisesti tärkeäksi teemaksi.

Suomalainen työ on monella tapaa vastuullista, ja tämän me haluamme tuoda Suomalaisen työn liitossa esiin yhdessä jäsentemme kanssa. Järjestämme jäsenillemme koulutuksia vastuullisuuteen liittyen ja tuomme esiin Suomessa tehtävän työn vastuullisuutta monin eri tavoin.

Kannustamme suomalaisen työn uudistamista yritysten keskuudessa vastaamaan vastuullisen työn vaatimuksia. Tämän vuoksi olemme määritelleet vastuullisen työn periaatteet, joihin jäsenyhteisömme tullaan sitouttamaan.

Lue lisää

Näyteikkuna

Tutustu jäsenyritystemme tarinoihin, mistä suomalainen menestys syntyy sekä miten yritykset hyödyntävät merkkejämme liiketoiminnassaan.

Seuraa keskustelua

#suomalainentyö #avainlippu #yhteiskunnallinenyritys #designfromfinland #sinivalkoinenvalinta #vastuullisuusteko