Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit Osuuskunta Suomen Taide ja taidekokoelmille

Osuuskunta Suomen Taide ja taidekokoelmille on myönnetty Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkien käyttöoikeudet osoituksena kotimaisesta ja tärkeästä työstä suomalaisen taiteen saavutettavuuden lisäämisessä.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Avainlippu kertoo puolestaan siitä, että Osuuskunta Suomen Taide ja taidekokoelmat tuottaa kotimaisia palveluita ja työllistää Suomessa.

– Arvostamme suomalaista työtä ja teknologiaa. Suomalaisena yrityksenä olemme lähellä asiakkaitamme ja pystymme kehittämään toimintaamme ja palvelujamme heidän tarpeidensa mukaan, kertoo osuuskunnan toimitusjohtaja Tarja Eskelinen.

– Olemme erikoistuneet kuvataiteeseen ja suomalaisiin taidekokoelmiin. Tavoitamme taidemuseoiden lisäksi myös muita taiteen kentän toimijoita ja taidekokoelmien omistajia kuten säätiöitä ja yrityksiä. Yhteiskunnallisena yrityksenä haluamme edistää suomalaisen kuvataiteen ja kulttuuriperinnön hoitoa, sähköistä hallintaa ja esittelyä, Eskelinen jatkaa.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia eri toimialoilla tehden tärkeää työtä omalla sektorillaan. Yhteiskunnalliset yritykset luovat usein innovatiivisesti uusia toimintatapoja niin, että yhteiskunnan eri osa-aluille saadaan uusia palveluita.

– Osuuskunta Suomen Taide ja taidekokoelmat mahdollistaa sen, että yhä useampi taho voi tarjota kallisarvoista ja uniikkia taidetta myös laajemman väestön ihailtavaksi. On hienoa, että Osuuskunta Suomen taide ja taidekokoelmat toteuttaa tätä työtä, toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

 

Lisätietoja:

Tarja Eskelinen, toimitusjohtaja, Osuuskunta Suomen taide ja taidekokoelmat, p. 045 359 8080, tarja.eskelinen@suomentaide.fi
Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@suomalainentyo.fi

Osuuskunta Suomen taide ja taidekokoelmat tarjoaa kokoelmanhallintaohjelmisto- ja verkkopalveluja kaikkialla Suomessa. Selainkäyttöinen ohjelmisto toimii myös mobiilisti kännyköillä ja tableteilla. Osuuskunta tarjoaa asiakkailleen työkaluja ja asiantuntemusta sekä tukee erilaisten taidekokoelmien haltijoiden valtakunnallista yhteistoimintaverkostojen rakentamista. Osuuskunnan tarkoituksena on edistää suomalaisen taiteen näkyvyyttä ja merkittävyyttä ja se toimii yhteiskunnallisena yrityksenä niin, että taloudellinen tulos investoidaan näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. www.suomentaide.fi