Saara Taalas: Tulevaisuus on jo täällä, se pitää vain huomata

Saara Taalas toimii Alf Rehnin ohella toisena vakiopanelistina tammikuussa 2016 näytettävässä tv-ohjelmassa, jonka luomisessa Suomalaisen Työn Liitto on ollut mukana.

Liiketaloustieteilijä Saara Taalas lensi ohjelmasarjamme kuvauksiin Etelä-Ruotsista, jossa hän työskentelee Linné-yliopistossa. Taalas on maailman ensimmäinen ”Ikea-professori”; huonekalujätin lahjoittamalla oppituolilla hän tutkii arjen muutoksia taloudessa. Hän yhdistelee talouden ja populaarikulttuurin ilmiöitä, seuraa kulutuksen ja yrittäjyyden uusia muotoja.

Miltä Suomi näyttää Itämeren takaa? ”Suomessa ihaillaan Ruotsin markkinointiosaamista ja Ruotsissa Suomen kouluosaamista. Molemmissa ripotellaan tuhkaa päälle. Lopetetaan vertailu hetkeksi, ei se vie meitä mihinkään!” Taalas sanoo.

”Olemme yhdessä osa modernia Pohjolaa, jota seurataan nyt kovasti Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Tästä riittää vielä töitä tekijöille, vaikka talouden murros alihankinnasta muotibrändien synnyttäjiksi on raju ja muokkaa työelämää uusiksi.”

Kahdeksan myyttiä työstä -sarjassa Taalas istuu neljän jakson studiopaneelissa: Suomalainen ei osaa palvella, Suomessa ei kannata valmistaa mitään, Yritysten ahneus tekee työttömiä ja Mamut vievät meiltä työpaikat.

8 myyttiä työstä -ohjelmasarja TV1 tiistaista torstaihin 12. – 27.1.2016 klo 19.30 – 20.30, uusinnat samana iltana n. klo 23.00 ja lauantaisin klo 14/sunnuntaisin klo 12.50. Yle Areenassa kaikki jaksot 12.1. alkaen vuoden ajan. Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen Työn Liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.