Eurokangas tuo markkinoille biohajoavan verhomalliston ensimmäisenä Suomessa

Eurokangas tuo markkinoille biohajoavan Gaia-verhomalliston, joka perustuu kiertotalousajatteluun. Mittojen mukaan biohajoavista materiaaleista valmistetut verhot kestävät käytössä pitkään, ja elinkaarensa päässä tuotteilla on takaisinotto-ohjelma, jonka kautta materiaalit saadaan talteen suljetun kierron periaatteen mukaisesti.

Gaia-mallisto sisältää tarvittavat tuotteet mittatilausverhojen valmistukseen: kaksi erilaista paloturvallista kangaslaatua laajalla väripaletilla, ompelulangat ja verhonauhat.

”Haluamme olla alamme vahva asiantuntija ja vastata asiakkaidemme tarpeisiin maailman ympärillämme jatkuvasti muuttuessa. Erityisesti julkitilasisustamisen puolella on odotettu kiertotalouden innovaatioita, ja meille Gaia-mallisto oli luonteva ratkaisu siihen suuntaan. Voimme yhdistää vastuullisemmat materiaalit suomalaiseen ompelutyöhön ”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Gaia-tuotteista tilattavat verhot ja muut tekstiilit ommellaan mittojen mukaan Suomessa auditoidussa ompelimossa, jolloin valmiilla tuotteella on OceanSafe- ja Cradle to Cradle -sertifikaatit. Sertifikaatit takaavat läpinäkyvän prosessin aina raaka-aineen tuotannosta lopputuotteen valmistukseen saakka. Mittatilaustekstiileillä on myös takaisinotto-ohjelma, jolla varmistetaan, että raaka-aine saadaan elinkaarensa päässä takaisin kiertoon joko teolliseen kompostointiin tai uusiokuidun materiaaliksi.

”Gaia on saanut todella positiivisen vastaanoton sekä Eurokankaalla sisäisesti että niiden asiakkaiden keskuudessa, joille sitä on jo esitelty. Kankaiden laadut ja värikartat on suunniteltu siten, että ne palvelisivat monenlaisissa tiloissa sekä tarpeissa”, kertoo Eurokankaan sisustuksen ostopäällikkö Riitta Fagerlund

Gaia-mallisto on saatavilla Eurokankaan yritysmyynnistä, myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lisätiedot:
Daniel Ward, toimitusjohtaja
040 5472 744 tai daniel.ward@eurokangas.fi

Riitta Fagerlund, ostopäällikkö
044 7592 994 tai riitta.fagerlund@eurokangas.fi  

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 30 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 36 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi