Avainlippu- ja Design from Finland -tuotteita palkintona Ampumahiihdon maailmancupissa

Ampumahiihdon maailmancupin palkintojen joukossa on Kolo Designin ja Kupilkaan tuotteita, joilla on Avainlippu -ja Design from Finland -merkki. Kilpailun palkinnot tulevat paikallisilta tuottajilta. Ne ovat käyttöesineitä, joiden materiaaleissa ja tuotannossa korostuu vastuullisuus.

Tapahtuman paikallisina palkintokumppaneina ovat suomalaisesta koivun tuohesta asusteita tekevä joensuulainen Tuohi Design, ekologisiin lahjatuotteisiin erikoistunut joensuulainen Kolo Design, muun muassa ekologisia eräastioita ja tuluksia valmistava kontiolahtelainen Kupilka sekä kotimaisesta villasta luksusasusteita valmistava Scandinavian Diamonds.

– Pääsemme palkitsemaan urheilijat paikallisten yritysten palkinnoilla, jotka kytkeytyvät vahvasti suomalaisuuteen. Puu on tavalla tai toisella mukana kaikissa palkinnoissa, joko itse tuotteessa tai lahjapakkauksessa, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heikki Hamunen Kontiolahden Urheilijat ry:stä.

Kestävät tuotteet suosiossa

Paikallisuuden lisäksi palkintoja yhdistää vastuullisuus.

– USA:ssa vastuullisten tuotteiden myynti on kasvanut yli viisinkertaisesti verrattuna muihin tuotteisiin, sanoo tutkija Tero Heinonen Suomen ympäristökeskuksesta.

– Sama näkyy Suomessakin. Viimekeväisen ilmastobarometrin tulosten perusteella lähes puolet kyselyyn osallistuneista kertoo vähentäneensä turhan tavaran hankkimista. Säästyvällä rahalla ostetaan kestävämpiä, vähemmän ympäristöä kuormittavia ja eettisempiä vaihtoehtoja, Heinonen sanoo.

Palkinnot kuudelle parhaalle

Henkilökohtaisissa sarjoissa paikallisen palkinnon saa kuusi parasta urheilijaa. Viesteissä henkilökohtainen tavarapalkinto annetaan kolmen parhaan joukkueen urheilijoille.

– Kaikilla palkinnoilla on taustalla mielenkiintoinen tarina. Mukana on muun muassa samanlaisia tuohirusetteja, jollainen päätyi joulun alla lahjaksi myös Walesin prinssi Charlesille, Hamunen sanoo.

Palkintojen lisäksi kaikille joukkueiden jäsenet saavat tervetulotoivotuksena kontiolahtelaisen Sinkkosen Marjatilan tuotepaketin.


Näin urheilijat palkitaan paikallisilla tuotteilla

Henkilökohtaiset sarjat: Kuusi parasta urheilijaa
Viestit: Kolmen parhaan joukkueen urheilijat henkilökohtaisesti

Palkinnot:

Kolo Design: Tarjoilusettejä. Palkinnot ovat Avainlippu- ja Design from Finland -tuotteita.

Kupilka-eräastiat: Eräastiastoista koostuvat lahjapakkaukset . Palkinnot ovat Avainlippu- ja Design from Finland -tuotteita.

Tuohi Design: Rusetteja ja korvakoruja. Palkintoihin käytetty tuohi on kerätty koivuista, jotka on kaadettu piha- tai tonttihakkuissa.

Scandinavian Diamonds: Naisten pikakilpailun kolmelle parhaalle luksuspäähine, jota koristaa kultainen, hopeinen tai pronssinen, kultasepän valmistama brändikoru. Tuotteet on neulottu käsin suomalaisesta villasta.

Kuva: Kolo Design
Jutun pääkuva: Kupilka-eräastiat

 

Lisätietoja:

Heikki Hamunen Kontiolahden Urheilijat ry 0400-350900

Tero Heinonen Suomen ympäristökeskus 029 525 212