Yrittäjä on päivänsä ansainnut

”Yrittäjä on päivänsä ansainnut”. Näin päättää yrittäjäneuvos ja Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja Riitta Antinmäki Yrittäjän päivän pääjuhlan joka vuosi 5.9., kuten tänäkin vuonna. Juhlapuheen yrittäjille pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suomalaisen Työn Liitto on Yrittäjän päivän yhteistyöverkoston jäsen ja mukana liputtamassa merkkipäivää.

Yrittäjän päivää on juhlittu syyskuun viidentenä päivänä vuodesta 1997 alkaen. Päivä valittiin sillä perusteella, että tuona päivänä vuonna 1995 allekirjoitettiin Suomen Yrittäjien perustamisasiakirja Finlandia-talolla Helsingissä. Tuolloin yrittäjät päättivät keskittää voimansa yhteen järjestöön.

Tänä vuonna yrittäjän päivänä juhlitaan Suomen Yrittäjien 20-vuotista työtä yrittäjien ja yrittäjyyden puolesta. Yrittäjän päivän pääjuhlaa vietetään järjestön perustamispaikalla Finlandia-talolla. Juhlapuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentin lisäksi lavalla nähdään nyky-yrittäjyyden kirjo: yksinyrittäjä ja start up-yrittäjä haastavat Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Mäkysen, järjestökonkari nuoren tulokkaan, maahanmuuttajayrittäjä Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen ja elinkeinoministeri Olli Rehn Suomen Yrittäjien ensimmäisen toimitusjohtajan Jussi Järventauksen. Lavalla nähdään myös pirteät Pikkuyrittäjät.

Yrittäjän päivänä julkistetaan myös Suomen Yrittäjien historiikki Työn tekijät – Suomen Yrittäjät ja sen edeltäjät 1898–2016. Teoksen on kirjoittanut filosofian tohtori, toimittaja, tietokirjailija Timo Mikkilä.

Yrittäjän päivän pääjuhlan järjestää Yrittäjän päivä -säätiö. Yrittäjän päivä on almanakkaan merkitty liputuspäivä.

www.yrittajanpaiva.fi