Veikkaukselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys – ja Avainlippu-merkit

Suomalaisen Työn Liitto myönsi Veikkaukselle Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Veikkaus sai myös Avainlippu-merkin käyttöoikeuden rahapelipalveluilleen osoituksena suomalaisesta työstä.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää vastuullisesti toimiville yrityksille, jotka käyttävät voitostaan vähintään puolet toimintansa positiivisten yhteiskunnallisten vaikutusten maksimoimiseen.

– Nämä kriteerit Veikkaus täyttää erinomaisesti ja Yhteiskunnallisena yrityksenä Veikkaus perustaa toimintansa yleisesti kannatettaviin arvoihin ja läpinäkyvyyteen. Myös Avainlippu-merkki viestii Veikkauksen yhteiskunnallisista arvoista; Avainlippu korostaa Veikkauksen suomalaisuutta, kertoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

– Veikkaus on tehnyt suomalaista työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi jo 75 vuotta tuottamalla varoja yhteiseen hyvään. Valitsemalla kotimaisen Veikkauksen pelin asiakas voi olla varma siitä, että kaikki sujuu luotettavasti ja kuluttajansuoja toimii. Olemme iloisia siitä, että pääsemme viestimään merkityksestämme uudella tavalla näiden merkkien myötä, Veikkauksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta sanoo.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta on tämän ajan yksi tärkeä yritystoiminnan muoto, sillä Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset toimivat hyvien arvojen puolesta: nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää. Avainlippu-merkki on puolestaan jo 50 vuotta kertonut suomalaisille, että merkin kantaja työllistää Suomessa. On hienoa, että Veikkaus, jonka kuluttajat mieltävät vastuulliseksi ja suomalaiseksi muutenkin, haluaa korostaa näitä hyviä arvoja Suomalaisen Työn Liiton merkkien avulla, toteaa Niina Ollikka.

Lisätietoja

Pekka Ilmivalta, Veikkauksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja p. 050 596 7906

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

 

Veikkaus on suomalainen rahapeliyhtiö, suomalaisille pelaajille. Yritys tarjoaa laadukasta peliviihdettä luotettavasti ja vastuullisesti tuottaen suomalaiselle yhteiskunnalle lähes 10 miljoonaa euroa joka viikko. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa Veikkauksen tuoton kokonaisuudessaan suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, tieteelle ja nuorisotyölle. www.veikkaus.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 400 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on yli 3000 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. www.suomalainentyo.fi