Aarnon Puu saa jatkajan Puulonista – Puulon taistelee kotimaisten huonekalujen valmistuksen puolesta

Kuhmoisissa toimiva Puulon Oy on ostanut Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n huonekalujen ja puujalosteiden valmistusliiketoiminnan. Liiketoiminta siirtyi uuden omistajan vastuulle liiketoimintakaupalla 29.9.2016 alkaen. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa sen asemaa merkittävänä kotimaisia huonekaluja ja puujalosteita valmistavana yhtiönä. Yhdistettävien yhtiöiden tuoteportfolio, laitekanta ja asiakkuudet täydentävät toisiaan, joten yhdistyminen antaa hyvät mahdollisuudet yhtiön toiminnan kehittämiselle.

Puulon jatkaa valmistustoimintaa sekä Kuhmoisissa että Padasjoen Taulun teollisuusalueella. Yhdistettävien yhtiöiden virallinen nimi on 1.10.2016 alkaen Puulon Oy. Aarnon Puun henkilökunta siirtyy Puulonin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kaupan myötä yhtiö sai kaksi uutta omistajaa, kun mukaan tulivat muotoilija Risto Luoma Tampereelta ja yrittäjä Markku Pelkonen Kuhmoisista.

Yli 40 vuotta Kuhmoisissa toiminut Puulon sai uudet omistajat vuosi sitten kun pitkäaikainen omistaja Unto Sarvala eläköityi ja myi yhtiön kolmelle nuorelle puusepälle. Olli Hietajärvi, Jaakko Järvi ja Tomas Nordström ovat saaneet yhtiön mukavalle kasvu-uralle ja heidän uskonsa kotimaiseen huonekaluvalmistukseen on vahva. Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena suomalaisesta osaamisesta.

– Kotimaisten huonekaluvalmistajien määrä on vähentynyt merkittävästi viime vuosien aikana. Perinteisille yhtiöille ei ole löytynyt jatkajia. Aiomme taistella tätä muutosta vastaa ja nostaa kotimaisten laatukalusteiden arvostuksen sen ansaitsemalle tasolle, sanoo Puulonin osakas Tomas Nordström.

– Liiketoimintakauppa monipuolistaa toimintamme merkittävästi ja laajeneva konekanta mahdollistaa tuotevalikoiman kasvattamisen. Olemme hyvin iloisia tästä kasvumahdollisuudesta ja tavoitteenamme onkin kasvattaa myyntiä reippaasti lähivuosina. Haluamme myös lisätä yhteistyötä kotimaisten muotoilijoiden kanssa, toteaa Puulonin toimitusjohtaja Olli Hietajärvi.

– Isoisoisäni J.K. Luukko perusti Aarnon Saha ja Harjapuutehtaan vuonna 1920. Aarnon Puun nimi on peräisin vuonna 1848 perustetusta Aarnon sahasta, joten toiminnan ja nimen historia on pitkä. Kaupan myötä päättyy yli 160-vuotias puunjalostamistoiminta Auttoisilla ja Luukon suvun teollinen yritystoiminta. Olo on haikea, mutta olemme iloisia, että toiminta Taulun teollisuusalueella jatkuu. Uudet omistajat ovat innokkaita yrittäjiä, ja heidän johdollaan yhtiön toiminta saa uuden alun. Toivomme heille mitä parhainta menestystä, sanoo Aarnon Puu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Luukko.

Puulon osallistui Habitare-messuille kahdella osastolla. Yhtiön valmistamia tuotteita oli esillä Suomalaisen Työn Liiton ja Tapio Anttila Collection osastoilla. Tapio Anttilan suunnittelema JAT-KO- pöytä valittiin Toimittajien Tusinan kahdentoista kiinnostavimman tuotteen joukkoon. Myös sisustusarkkitehti Risto Halmeen Puulonille suunnittelema 1960 – nimeä kantava ruokaryhmä herätti kovasti kiinnostusta.

Lisätietoja:  
Olli Hietajärvi, toimitusjohtaja
Puulon Oy
puh. 0400 292 042
olli@puulon.fi
www.puulon.fi
facebook/puulon