Vuoden designteko -palkinto puisten Lastu-suojakuorien valmistajalle

Vuoden 2014 designteko -palkinnon saa tänä vuonna Droplet Hitech Design Oy, joka valmistaa puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille. Suomalaisen Työn Liitto palkitsi oululaisyrityksen tänään Habitare-messujen yhteydessä.

Vuonna 2011 perustetun Droplet Hitech Designin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Oulussa, mistä niitä myydään ympäri maailmaa. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Lastu-kuorille Design from Finland -merkin.

– Droplet Hitech Design on onnistunut luomaan omaleimaisen tuotteen erittäin kilpailluille markkinoille. Suomalaisesta puusta valmistetut Lastu-kuoret ovat oiva osoitus laadukkaasta muotoiluosaamisesta ja uusiutuvan raaka-aineen kekseliäästä hyödyntämisestä. Ne täyttävät kaikki Vuoden designteko -palkinnon kriteerit, joita ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea, palkintoraatiin kuuluva teollisuusneuvos Kari Kallonen toteaa.

Lastut lentäneet menestyksekkäästi myös maailmalle

Raadin perusteluissa nousi esiin myös suomalaisyrityksen määrätietoinen eteneminen globaaleille markkinoille.

– Olemme asettaneet jalansijan saamisen kansainvälisiltä markkinoilta tavoitteeksemme alusta lähtien, ja muutama kuukausi sitten viennin osuus kasvoi kotimaan myyntiä suuremmaksi, toimitusjohtaja Sakari Arffman Droplet Hitech Designista kertoo, ja jatkaa:

– Suomalainen design on maailmalla hyvin arvostettua, minkä lisäksi tuotteiden valmistus Suomessa nostaa niiden kiinnostavuutta kuluttajien keskuudessa. Tarjoamme massatuotannon valtaamille markkinoille vaihtoehdon, jossa yhdistyvät vastuullisuus, uniikit materiaalit sekä korkea puunkäsittelytaito, jota meillä suomalaisilla on. Lopputuloksena asiakas ei saa pelkkää tuotetta vaan myös taustatarinan ja fiiliksen – hän saa enemmän.

Vuoden designteko -palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy (2012) sekä korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet (2013).

Palkintoraatiin kuuluivat Kari Kallosen lisäksi Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Droplet Hitech Design Oy

  • Vuonna 2011 perustettu mobiililaitteiden suojakuoria valmistava yritys
  • Kotipaikka Oulu, jossa tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä.
  • Käyttää tuotteissaan materiaalina suomalaista puuta sekä osin myös kalan- ja poronnahkaa.
  • Työllistää 5 henkeä.
  • Lahjoittaa osan jokaisen myydyn Lastu-tuotteen myyntitulosta zambialaiseen puunistutusprojektiin.

 

Lisätietoja:
Rilla Engblom, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, +358 50 385 5476, rilla.engblom@avainlippu.fi

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä. www.suomalainentyo.fi/design-from-finland/