Tervetuloa meille -viikko käynnistyy: Yritykset ympäri Suomea avaavat ovensa yleisölle

Suomalaisille tärkeimpiä yrityksen luottamusta synnyttäviä tekijöitä ovat tutkimuksen mukaan yrityksen toiminnan vastuullisuus ja läpinäkyvyys sekä työllistäminen. Tällä viikolla yritykset ympäri Suomea lisäävät avoimuuttaan yhteisellä avointen ovien tempauksella. Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on lähes 200 tapahtumaa. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto ja sen tavoitteena on tuoda suomalaista työtä ja osaamista laajasti näkyviin.

Suomalaisen Työn Liitto selvitti suomalaisuuden vaikutusta yritysten luotettavuuteen. Selkeä enemmistö (74 %) on sitä mieltä, että yrityksen suomalaisuus lisää sen luotettavuutta merkittävästi tai jonkin verran. Juuri kukaan ei ajattele sen heikentävän luottamusta.

Tärkeimpiä yrityksen luottamusta synnyttäviä osatekijöitä ovat tutkimuksen mukaan sen toiminnan vastuullisuus ja läpinäkyvyys sekä se, että yritys maksaa veronsa Suomeen. Myös suomalaisten työllistäminen koetaan erittäin tärkeäksi.

– Yritysten taustat kiinnostavat, ja erityisen tärkeänä pidetään toiminnan läpinäkyvyyttä. Suomalaiset haluavat tietää, miten heille tarjotut tuotteet ja palvelut syntyvät ja minkälaisia ihmisiä on työn takana. Suomalaista työtä arvostetaan ja kotimaisen tuotteen tai palvelun ostaminen koetaan vastuullisena tekona, sanoo Lausala ja jatkaa:

– Nyt alkavalla Tervetuloa meille -viikolla onkin erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan suomalaisiin työyhteisöihin ympäri maan. Tervetuloa meille -viikko antaa mahdollisuuden nähdä se suunnittelu-, valmistus- ja palvelutyö, joka on suomalaisten yritysten ytimessä.

Tervetuloa meille -viikko järjestetään 1.–7.10.2018
Kaikki Tervetuloa meille -viikon tapahtumat löytyvät osoitteesta www.tervetuloameille.fi
Osallistu keskusteluun somessa #tervetuloameille2018

Luvassa on muun muassa:

 • 99 Pilke-päiväkodin avoimet ovet ja lasten letkajenkka, ympäri Suomea
 • UMOn ja Mikko Innasen ”Five for Ferlinghetti” -konsertin avoimet harjoitukset, Helsinki
 • Neuledesignyritys Kauneven työhuoneen avajaiset ja ystävämyynti, Helsinki
 • Orthexin muovitehtaaseen tutustumista, Lohja
 • Plastexin muovitehtaaseen tutustumista, Lohja
 • TYLLin mattokutomoon tutustumista, Lahti
 • Nutrolin® Pop-up Shop – vieraana aasijulkkis Sumu Sireeni, Nummi-Pusula
 • Kävelykierros kotimaisella Domlux-ikkunatehtaalla, Loimaa
 • Avoimet ovet Lapuan Kankureiden kutomolla, Lapua
 • Avoimet ovet Lunette Kuukupin pääkonttorilla, Juupajoki
 • Avoimet ovet Timberwisen parkettitehtaassa, Loimaa
 • Pellavaa ja soppaa -päivä Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä, Jalasjärvi
 • Festivon kylmiötehtaaseen tutustumista, Hollola

Tulokset ovat osa laajempaa tutkimusta, jonka tavoitteena oli selvittää työelämän luottamusta ja sen syntymiseen vaikuttavia tekijöitä suomalaisilla työpaikoilla. Kyselyn tilaajana oli työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020 -hanke ja yhteistyössä mukana olivat Suomalaisen Työn Liitto, Työterveyslaitos ja Business Finland. Kyselytutkimuksen toteutti TNS Kantar toukokuussa 2018 ja siihen vastasi 1024 työikäistä henkilöä.

Lisätietoja:

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, 050 407 2623, tero.lausala@suomalainentyo.fi
Hanna Malinen, viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 369 4949, hanna.malinen@suomalainentyo.fi

Tervetuloa meille -viikon aikana 1.–7.10.2018 yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, mitä niissä tehdään. Tempaus on avoin kaikille yrityksille. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto. www.tervetuloameille.fi