Yhteiskunnallinen Yritys -merkki – paras osoitus kertomaan yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä

Kasvu Openilla on tärkeä tehtävä suomalaisten kasvuhaluisten pk-yritysten kasvun vauhdittajana. Yhteiskunnallinen Yritys -merkki vahvistaa Kasvu Openin työtä ja kertoo toiminnan arvopohjasta.

Kasvu Openille Yhteiskunnallinen Yritys -merkin hakeminen tuli ajankohtaiseksi vaiheessa, jossa Kasvu Open oli yli kymmenen toimintavuoden jälkeen läpikäynyt rakenteellisen strategia- ja brändiuudistuksen.

Toiminnan ytimeen kirkastui visio: tehtävämme on auttaa jokaista suomalaista kasvuhaluista yritystä tavoittamaan hullunrohkeat unelmansa.

– Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on Kasvu Openille tärkeä tapa kertoa toiminnasta. Ulkopuolisen toimijan myöntämänä se antaa meidän viestillemme uskottavuutta, Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo.

Merkki sanoittaa arvot ilman sanoja

Merkin hakeminen oli mutkaton prosessi, johon sai kattavat ohjeet ja henkilökohtaista apua puhelimessa.

– Heti merkin myöntämisen jälkeen saimme kattavan markkinointi- ja viestintämateriaalipaketin, jonka avulla oli helppo hyödyntää merkin tuomaa lisäarvoa. Kuvaavien esimerkkien avulla opimme itsekin, missä kaikissa kanavissa ja tavoilla sitä kannattaa hyödyntää, Seppälä sanoo.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki näkyy Kasvu Openin verkkosivuilla ja sisäisesti että ulkoisesti käytettävissä materiaaleissa. Seppälä sanoo, että esimerkiksi asiakastapaamisissa merkki antaa välittömän viestin Kasvu Openin arvomaailmasta ilman, että arvoja tarvitsee erikseen sanoittaa.

Sosiaalisessa mediassa Suomalaisen Työn Liitto tekee merkin haltijan viestinnän helpoksi. Liitto tuottaa aktiivisesti merkkiin liittyvää sisältöä esimerkiksi Twitterissä. Valmiita viestejä on helppo kommentoida ja jakaa esimerkiksi viestillä: Meilläkin on Yhteiskunnallinen Yritys -merkki.

Yhteiskunnallinen yritys on osoitus vastuullisuudesta

Kasvu Open yhdistää kasvuhaluiset yritykset ja kasvun sparraajat: ajankohtaisen tietotaidon omaavat kumppanit ja ohjelmissa yrityksiä henkilökohtaisesti tapaavat sparraajat.

– Meidän toimintamme ja yrityksille maksuttoman sparrauksen mahdollistavat kumppanit, jotka allekirjoittavat toimintatapamme ja haluavat yhteistyössä vahvistaa yritysten kasvun mahdollisuuksia. Meille myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on tunnustus myös heille.

Yritysten vastuullisuuteen liittyvät yleiset ja yhteiset standardoinnit ovat toistaiseksi hajallaan ja vähäisiä. Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on Kasvu Openille täydellinen tapa viestiä toiminnan vastuullisuudesta.

– Meidän toimintamme kannalta Yhteiskunnallinen Yritys -merkki palveli tarkoitusta parhaiten. Jokaisen yrityksen tulee kuitenkin pohtia omalta kantiltaan, mitkä asiat palvelevat juuri sen liiketoimintaa ja tavoitteita, Seppälä sanoo.

Teksti: Kasvu Open, Anna-Kaisa Talvitie

Kuvat: Kasvu Open. Otsikkokuvassa Inka Hyvönen ja tekstin kuvassa Jaana Seppälä, Kasvu Openista.

Kasvu Open: www.kasvuopen.fi