On aika jälleen avata ovia Tervetuloa meille -viikolla

Tervetuloa meille -viikkoa vietetään 30.9.-6.10.2019 kolmannen kerran. Se on Suomen suurin avointen ovien tapahtuma, jossa tarkoituksena on nostaa esille suomalaista osaamista ja työtä. Viikon aikana yritykset ja yhteisöt avaavat ovensa sidosryhmilleen ja järjestävät erilaisia tapahtumia. Tempaus on avoin kaikille Suomen yrityksille ja yhteisöille.

Suomalaisia kiinnostaa yritysten toiminnan vastuullisuus ja läpinäkyvyys. Tapahtuma antaa oivan mahdollisuuden yrityksille kertoa osaamisestaan ja vastuullisuudestaan. Viime vuonna mukana olleista yrityksistä puolet sanoi tavoitteena olleen yrityksen tunnettuuden lisääminen ja viidesosa halusi tuoda esille omaa osaamistaan. Tilaisuuksien koko vaihtelee alle viiden hengen tilaisuuksista yli sadan hengen tapahtumiin, jotka voivat myös olla virtuaalisia. Yleisimmät tavat mainostaa tilaisuuksia ovat some-kanavat, verkkosivut, uutiskirjeet ja sähköpostit sekä ilmoitukset lehdessä.

Tapahtuman järjestämisen helpottamiseksi olemme koonneet järjestäjän oppaaseen ohjeita ja vinkkejä. Tarjolla on sekä valmiita että muokattavia aineistoja. Tiedotepohja on tehty helpottamaan tilaisuudesta kertomista vaikkapa paikalliselle medialle. Pilkettä silmäkulmaan on lisätty murteilla, joten pirkanmaalaiset voivat kertoa: On, meinaan, ovet auki nääs! ja satakuntalaiset: Nimpal kamalast aukinaissi ovi!

Tapahtumaviikolla järjestetään mitä erilaisimpia tilaisuuksia. Suosituimpia ovat tutustumisvierailut, kahvitarjoilut ja tehdaskierrokset. Osoitteessa www.tervetuloameille.fi on kymmeniä erilaisia tilaisuuksia ja lisää ilmoitetaan koko ajan.

Nyt on oiva mahdollisuus päästä tutustumaan vaikkapa vastuullisuusnokittelun voittajaan Tam-Silkiin. Tehdaskierroksella kuulee myös yrityksen tulevaisuuden suunnitelmista. Muutama poiminta tarjoamasta:

  • Mekaselska kehottaa tulemaan juttelemaan kodin tavaroista ja niiden järjestämisestä Tampereen pääkirjaston Metson aulaan.
  • Hiustalo kutsuu eri paikkakunnille tutustumaan ja vinkkaa, että heillä on mahdollisuus myös työssäoppimiseen, opiskelujen ohessa työskentelyyn ja kesätyöhön
  • Loistotyypit jätehommissa, kertoo Puhas Oy. Erityisesti ympäristöinsinööriopiskelijoille huomio! Puhaksen video on sympaattinen ja lämminhenkinen.
  • Maata parantava työpaikka eli Soilfoodin tietoiskut kierrätyslannoitteiden ja maanparannusaineiden ihmeellisestä maailmasta.
  • Finn Springin hiilineutraalin automaattivaraston avajaiset Lestijärvellä

Siispä kalenteri käteen ja suomalaiseen osaamiseen tutustumaan! Sitä Suomessa löytyy. Kuten Tervetuloa meille -viikon tapahtumista näkyy, osaamista on varsin monenlaista.