Molok® palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna

Avainlippu-perheeseen kuuluva Molok Oy on saanut kansainvälisesti tunnetun, New Economy -lehden jakaman Clean Tech -palkinnon parhaasta kierrätys- ja jätehuoltoratkaisusta.

New Economy -lehti on teknologian, liiketoiminnan ja rahoituksen julkaisu, joka palkitsee kestäviä ja pitkän tähtäimen innovaatioita tuottavia, alansa johtavia yrityksiä. Muita palkittuja olivat mm. Google, Iceland, Tesla ja Ikea.

Molok Oy on työskennellyt väsymättä yli 25 vuotta muuttaen maailmanlaajuista jätehuollon ajattelutapaa jätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä. Yrittäjä Veikko Salli perusti yrityksen vuonna 1991. Molok-säiliöstä on tullut maailmanlaajuinen ratkaisu jätehuoltoon, ja tuotteita käytetään jo yli 40 maassa. Pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Nokialla. Kansainvälinen, laaja jälleenmyyjäverkosto vastaa kasvaviin vaatimuksiin ympäri maailmaa.

Molok-järjestelmällä on monia etuja. Pystysuora rakenne, josta 60 % on maan alla, pitää jätteen viileänä, hidastaa bakteeritoimintaa ja pitää hajuhaitat kurissa. Kerättävä jäte tiivistyy säiliössä, ja mitä täydemmäksi säiliö tulee sitä suuremmaksi painovoimaisen puristumisen merkitys kasvaa. Tämän painovoimaisen puristumisen ansiosta samaan tilaan saadaan mahtumaan jopa 20 % enemmän jätettä. Tämä tarkoittaa tyhjennysautoliikenteen vähenemistä ja pienempiä päästöjä ympäristöön. Maanalaisen keräyskapasiteetin johdosta jätesäiliöiden vaatima tilantarve on pieni, ja pihassa tilaa säästyy vaikkapa autopaikoille tai lasten leikkipihalle.

www.molok.com

Katso kaikki cleantech-alalla palkitut.

Lue lisää Molokista New Economy -lehden artikkelista.