15-vuotias Kirami porskuttaa vahvana eurooppalaisissa pihoissa ja puutarhoissa

Perheyritys Kirami Oy:n menestystarina sai alkunsa Sastamalassa intohimosta korkealaatuisten kylpytynnyrien ja kylpyaltaiden tuotekehitykseen. Nykyään Kirami on Euroopan suurin paljujen valmistaja. Tuotevalikoima on vuosien mittaan täydentynyt korkealaatuisilla lisävarusteilla ja hoitotuotteilla. Yhtä suurella palolla yritys laajentaa Avainlippu-tuotteidensa valikoimaa muihin pihan sisustustuotteisiin kuten grilleihin, ulkotuliin ja istutusaltaisiin.

– Erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja valintaansa tyytyväiset asiakkaat ovat työssäni parasta. Teemme Kiramilla töitä ilolla ja ajan hengessä uudistuen, jotta niin kotimaassa kuin muualla Euroopassa voidaan nauttia veden ja elävän tulen lämmöstä ympäri vuoden, Suomen myyntipäällikkö Kalle Pakkala kertoo.

Pakkala aloitti Kiramin kotimaan myynnissä vuonna 2008, jolloin paljujen vuosittainen menekki oli noin neljäsataa kappaletta. Koko maan kattavan jälleenmyyjäverkoston myötä myynti on kymmenkertaistunut.

Pakkalan tyypillinen työviikko alkaa aina tehtaalta, jossa hän osallistuu maanantaista tiistaihin myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen palavereihin. Loppuviikko vierähtää tien päällä matkalla henkilökohtaisiin myynti- ja markkinointitapaamisiin.

Kierrettävää riittää, sillä jälleenmyyjiä on lähes kaksisataa. Käynnin yhteydessä Pakkala varmistaa tuotteiden ja tarvikkeiden riittävyyden ja tekee täydentävät tilaukset. Lisäksi hän esittelee valikoimaa messuilla ja jälleenmyyjäliikkeiden omilla esittelypäivillä sekä kouluttaa piha-, puutarha- ja rakennusosastojen henkilökuntaa kertomaan tuotteista.

– Kun Kiramin ensimmäisiä tynnyreitä ihmeteltiin katottomina saunoina, nykyään jokainen paljun ostaja on kylpenyt tynnyrissä ennestään ystävän luona, matkoilla tai kotipihaan vuokrattavassa kärrypaljussa. Ostopäätöksen hetkellä asiakkaat haluavat vahvistusta materiaalin valintaan, riittävän tehokkaan kaminan hankintaan, paljun asennukseen ja kylpyveden hygieniaan.

Viidentoista vuoden aikana kiramilaiset ovatkin rakentaneet tuotevalikoimaa määrätietoisesti helppohoitoisilla materiaaleilla, puhdistusaineilla ja suodattimilla, uusilla koko- ja värivaihtoehdoilla sekä turvatuotteilla kuten lukittavilla kansilla ja särkymättömillä juomalaseilla. Jälleenmyyjän hyllyssä on keskimäärin 5–15 paljuvaihtoehtoa ja useita kymmeniä lisävarusteita portaista lämpömittareihin.

– Yksi asia on ja pysyy. Mieliinpainuvimmat kylpykokemukset syntyvät rentouttavan kylpyveden, raittiin ulkoilman, läheisyyttä luovan tilan ja rajattoman taivaan vastakohdista. Tutkitusti. Näihin aitoihin kokemuksiin ja elämyksiin luottaen on hyvä jatkaa myös tästä eteenpäin.

Lisätietoa:
Myyntipäällikkö Kalle Pakkala, kalle.pakkala@kirami.fi, 050 535 5623
Toimitusjohtaja Mika Rantanen, mika.rantanen@kirami.fi, 045 676 9954

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpyaltaista ja kylpytynnyreistä. Kirami toimittaa vuosittain yli 4000 tynnyriä, minkä ansiosta yritys on Euroopan suurin paljujen valmistaja. Outstanding by Kirami -tuoteperhe laajentaa tuotevalikoimaa pihojen tilanjakajiin, grilleihin ja ulkotuliin.

www.kirami.fi
www.outstanding360.fi