Uusia Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä myönnetty

Suomalaisen työn liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkkitoimikunta on myöntänyt uusia merkkejä yritysten käyttöön.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia ja ne käyttävät suurimman osan voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen työn liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Uudet merkinsaajat ovat:

Lohtu Akatemia Oy

Lohtu Akatemia Oy:n missio on madaltaa kuolemasta puhumisen kynnystä. Lohtu Akatemia Oy on järjestänyt ensimmäisenä Suomessa kuolindoula-koulutuksia ja kursseja on tarjolla monella paikkakunnalla. Noin puolen vuoden mittainen kuolindoula-koulutus® tarjoaa tasokkaat, ammatilliset taidot kuolindoulan tehtäviin. Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat halukkaita olemaan läsnä ihmiselle ihmisenä elämän loppuvaiheessa tai hyödyntämään valmennuksellisia taitojaan nykyisessä työssä.

Nokikaveri Oy

Nokikaveri Oy on suomalainen nuohousyritys, joka työllistää ja kouluttaa nuohoojia ympäri Suomen. Nokikaverin iso taustatiimi pitää huolen siitä, että nuohoojat saavat keskittyä oman työnsä laadukkaaseen hoitamiseen ja kaikkien suomalaisten on mahdollista saada nuohous kohtuulliseen hintaan ja kohtuullisessa ajassa. Nokikaveri tarjoaa pelastuslain velvoittamaa nuohouspalvelua jo valtaosassa Suomea. Nokikaveri panostaa aluesuunnitteluun ja nuohousalueen asukkaille tehtävään aktiiviseen tiedottamiseen, jotta kaikki pystyisivät täyttämään pelastuslain velvoitteensa ja paloturvallisuutta saataisiin pidettyä yllä.

Pohjoisesta luonnosta Oy

Pohjoisesta luonnosta Oy on sodankyläläinen perheyritys, joka tarjoaa sosiaalisesta, taloudellisesta ja ekologisesta näkökulmasta kestävää luonnon käyttöä yrityksille ja yksityishenkilöille. Tämä tarkoitta asiantuntijapalveluita, lappilaisten luonnon raaka-aineiden tukkutoimintaa sekä paikallista kulttuuria kunnioittavia luontoretkiä.

Simelius Simelius Oy

Simelius Simelius Oy on luova tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut bränditason kaupalliseen mainontaan, muotiin ja muotokuviin. Yrityksen liiketoiminnassa on huomioitu työllisyyden edistäminen heikommassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämisessä. Yrityksen liiketoiminnassa kootaan projektikohtaisesti yhdenvertaiset työryhmät palkkaamalla tekijöitä ja esiintyjiä myös erilaisista aliedustetuista ryhmistä (esim. etnisyys, sukupuolen moninaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, vammaisuus, eri kulttuurit ja uskonnot huomioiden). Simelius Simelius on ollut ehdolla tai voittanut useita palkintoja, kuten Emma-palkinnon kahdesti vuoden parhaasta musiikkivideosta.

Kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkki yritykset

Sinivalkoisesta Valinnasta löydät kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden saaneet yritykset.

www.sinivalkoinenvalinta.fi

Teillekin Yhteiskunnallinen Yritys -merkki?

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta. Merkki sopii yritykselle, joka haluaa viestiä läpinäkyvästi siitä, että yritys ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana.

Hae Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeutta