Uusia Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä myönnetty

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkkitoimikunta on myöntänyt uusia merkkejä yritysten käyttöön.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia ja ne käyttävät suurimman osan voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Katso uudet merkinsaajat alta!

Equality Inc. Finland 

Equality Inc. on luova asiantuntija- ja muutosorganisaatio sekä yhteisö, joka on sitoutunut intersektionaalisen yhdenvertaisuustyön kehittämiseen ja edistämiseen yhteiskunnan joka tasolla. Se kouluttaa, konsultoi ja mentoroi yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja hyvinvoinnin teemoista ja näiden edistämisestä lempeästi ja vaikuttavasti viestinnän ja kohtaamisen keinoin.

Gimara Oy

Gimara Oy ratkaisee eettisen työllistymisen ja työllistämisen ongelmia. Yritys tukee kansainvälisiä työntekijöitä ja heitä työllistäviä yrityksiä kotoa kotiin -periaatteella.

Hang On ry

Hang on ry avasi Helsingin Myllypuroon 2018 kynnyksettömän sosiaalisen toiminnan keskuksen, jossa tehdään sosiaalityötä. Tällä vähennetään erityisesti nuorten aikuisten sosiaalista syrjäytymistä ja edistetään kaiken ikäisten asiakkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Tiloissa toimivat mm. hävikkiruokakahvila Myllyn Murkina, kynnyksetön oleskelutila, jossa voit tavata muita ihmisiä ja saada vertaistukea sekä apua arjen ongelmiin.

Hoivatie Oy

Yhtiö on syntynyt Nuorten Ystävien ja Oulun Diakonissalaitoksen yhdistettyä palveluliiketoimintonsa. Nimensä mukaisesti Hoivatie haluaa vahvistaa ihmisen toimintakykyä ja hänen osallisuuttaan omassa elämässään ja yhteiskunnassa.

Kasvu Open Oy

Kasvu Open tarjoaa palveluja kasvuhaluisille yrityksille. Visiona on auttaa jokaista suomalaista kasvuhaluista yritystä tavoittamaan hullunrohkeat unelmansa. Palvelun mahdollistavat yhteistyökumppanit ja vapaaehtoistyötä tekevät sparraajat. Palvelut ovat maksuttomia.

KasvuEsedu Oy

KasvuEsedussa etsitään ratkaisuja muuttuvan työelämän osaamistarpeisiin kattavan palveluvalikoiman sekä koulutus- ja rahoitusratkaisujen avulla. KasvuEsedun koulutuspalveluihin kuuluvat yritysten ja yhteisöjen henkilöstökoulutus, ei-tutkintotavoitteinen työvoimakoulutus ml. yhteishankintakoulutukset ja maahanmuuttajien koulutusmallit sekä koulutusvienti.

Opopiste Oy 

Opopisteen Opopassi on digitaalinen tulevaisuuden ja jatko-opintojen suunnittelun työkalu lukiolaisille. Opopassin avulla nuori saa lisätietoja itsetuntemuksesta, työelämästä, yrittäjyydestä, omasta taloudesta ja urasuunnittelusta. Opopassin avulla voi suorittaa lukion pakollisen OP2-kurssin. Opopassin sisältö perustuu lukion opinto-ohjauksen opetussuunnitelmaan.

Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalo

Myyräncolo on Vantaan Myyrmäessä toimiva kulttuuritalo, jossa on vuokralaisina noin 80 kulttuurialan yrittää, ammatinharjoittajaa sekä muuta toimijaa. Talosta löytyy muun muassa nykytanssiteatteri, jazz klubi, rock klubi, galleria, kolme radioasemaa, tapahtuma- ja äänentoistoalan yrityksiä, tapahtumakaluston lainaamo, graafikoita, muusikoita sekä kuvataiteilijoita.

Osuuskunta Taloushaltia

Osuuskunta Taloushaltia on kauppakassipalveluun erikoistunut jäseniensä omistama yritys. Julkisella puolella asiakaskunta koostuu senioreista sekä muista tukipalvelua tarvitsevista henkilöistä. Yksityisellä puolella Osuuskunta Taloushaltia tarjoaa ruoan vähittäiskaupoille avaimet käteen -ratkaisuja ruoan verkkokaupan keräilyyn sekä kuljetukseen.

Osuuskunta Työtä ja toivoa

Osuuskunta Työtä ja toivoa tarjoaa Keikkapoolin, joka tekee siivous- ja kotipalveluita. Keikkapoolin erityispiirteistä on sen työntekijäjoukko, joka tulee pääosin Kaakkois-Euroopasta edustaen useita eri kieliryhmiä ja kulttuureita. Lähtömaissaan he kohtaavat syrjintää ja marginalisointia, mutta myös pääsy Suomen työmarkkinoille on heille haastavaa ja usein mahdotonta. Keikkapooli haluaa eritoten tuoda esiin yhteisön naisten osaamisen ja kyvyt.

REDU Edu Oy

REDU Edu Oy tarjoaa palveluja työnhakijoille, yrityksille ja muille työnantajille. Toimintaan kuuluvat koulutus- ja asiantuntijapalvelut sisältäen kohderyhmille räätälöidyt koulutukset. REDU Edu Oy suunnittelee ja toteuttaa koulutukset avaimet käteen -periaatteella.

Sanapolku Oy

Sanapolku Oy on vuonna 2013 Kuopiossa perustettu puheterapiaa ja työnohjausta tuottava yritys. Puheterapiapalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja aikuisille eri puolilla Suomea ja tuetaan heidän toimintakykyä jokapäiväisessä elämässä. Lisäksi Sanapolulla kehitetään puheterapia-alaa hankkeiden ja tutkimusten muodossa, esim. etäpalveluiden ja varhaiskuntoutuskäytänteiden kehittämistä. Sanapolun toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa ja Lahdessa.

Silver Kodit Oy

Silver Kodit Oy:llä on innovatiivinen, uusi kumppanuuteen pohjautuva kevyemmän välimuotoisen asumisenratkaisu, joka vastaa yhteiskunnalliseen paineeseen löytää uusia asumisenmuotoja ikäihmisille sekä muille esteettömyydestä ja yhteisöllisestä asumisesta hyötyville.

Vaatelainaamo Vaatepuu.fi

Vaatelainaamo Vaatepuusta voi lainata kotimaisten suunnittelijoiden ja artistien vaatteita ja asusteita jäsenyys- ja kertalainaperiaatteella – kuin kirjastosta kirjoja.

Vihreä Keidas ry

Vihreä Keidas ry tukee erityisesti haastavassa elämäntilanteessa olevia sekä syrjäytyneitä kohti tasapainoista arkielämää. Tukea annetaan koko asiakaspolulle aina kriisiavusta ja etsivästä katutyöstä kohti opinnollistamista sekä työllistämispalveluita. Yhdistyksellä on myös laaja kokemus työllistymisen sekä työelämäpolkujen löytämisen tuesta.

 

Kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkki yritykset

Sinivalkoisesta Valinnasta löydät kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden saaneet yritykset.

www.sinivalkoinenvalinta.fi

Teillekin Yhteiskunnallinen Yritys -merkki?

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta. Merkki sopii yritykselle, joka haluaa viestiä läpinäkyvästi siitä, että yritys ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana.

Hae Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeutta