Parasta suomalaista jääkiekkoa – Liiga sai Avainlippu-merkin

Jääkiekon SM-liiga Oy:lle on myönnetty käyttöoikeus tuotteen kotimaisuudesta viestivään sinivalkoiseen Avainlippu-merkkiin. Luvan myönsi merkkiä hallinnoiva Suomalaisen Työn Liitto.

Liiga ottaa Suomalaisen Työn Liiton huomionosoituksen ylpeänä vastaan.

– Mahtavaa, että pääsemme kertomaan suomalaisuudestamme myös tällä tavoin. Aiomme hyödyntää Avainlippua logomme yhteydessä ahkerasti, sillä kotimaisuus on meille erittäin tärkeä arvo, Liigan viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen iloitsee.

– Avainlipulla on näinä aikoina suuri periaatteellinen merkitys. Olemme suomalainen yritys, joka tuottaa suomalaisia palveluja suomalaisille. Se on ehdottomasti ylpeyden aihe, Pärnänen jatkaa.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Palveluyritysten kohdalla on yrityksellä oltava myös merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa. Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkkitoimikunta myöntää käyttöoikeuden kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

– On hienoa saada Avainlipun käyttäjäksi Liiga, joka tuottaa suomalaisille mieleenpainuvia urheiluelämyksiä kotisohvilla ja halleissa. Tänä vuonna 50 vuotta täyttävän Avainlipun käyttäjistä jo puolet on palveluyrityksiä, ja Liiga monipuolistaa Avainlipun käyttäjien palettia entisestään, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

– Keväällä julkistetun selvityksen mukaan jääkiekko työllistää Suomessa välittömästi noin 2900 henkilöä henkilötyövuosina laskettuna, ja kokonaisvaikutus välillisesti on jopa 4900 henkilötyövuotta. Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa todella tärkeätä on myös jääkiekon tuottama yhteisöllinen ja positiivinen henki, jonka voi Liigan kautta kokea Suomen joka kolkassa, Lausala innostuu.

Liigalla on oikeus käyttää Avainlippua ja Suomalaisen Työn Liiton jäsenmerkkejä kaikessa markkinoinnissaan.

Lisätiedot:

Jääkiekon SM-liiga Oy, viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen, 050 3766864, antti.parnanen@liiga.fi

Suomalaisen Työn Liitto, toimitusjohtaja Tero Lausala, 050 407 2623, tero.lausala@avainlippu.fi