Uusi vaatetehdas aloittaa Suomessa

Kokkolassa elvytetään suomalaista tekstiiliteollisuutta: Avainlippu-yritys PaaPii Design Oy avaa uuden vaatetehtaan kesäkuun lopussa.

Omaleimaisista vaatetuskankaista ja värikkäistä printeistään tunnettu muotoiluyritys PaaPii Design on aloittanut vaatemallistojen suunnittelun ja valmistuksen vuonna 2015. Ompelutyöhön on aiemmin käytetty suomalaista alihankintaa. Oman tehtaan perustamiseen tuli otollinen hetki, kun alihankintaompelimon laitekantaa tuli tarve uudistaa. PaaPii Design päätti investoida ja perustaa samalla oman tuotantolaitoksen.

Alaveteliläisen keittiön pöydältä vuonna 2011 aloittanut PaaPii Design on kasvanut perustaja ja yrittäjä Anniina Isokankaan yhden hengen muotoiluyrityksestä täyden palvelun tuotantoyritykseksi. Uuden vaatetehtaan resurssit ja tuotanto taipuvat piensarjoista tuhansien kappaleiden tuotantoeriin. Uusi oma ompelimoyksikkö mahdollistaa entistä notkeamman ja jouhevamman tuotannon suunnittelusta valmiiksi tuotteiksi saakka. Omien vaatemallistojen ohella PaaPii Design voi palvella myös muiden vaatetusyritysten tuotantotarpeissa kapasiteetin ollessa noin tuhat vaatetta viikossa.

Osaaminen siirtyy mestari-kisälli-periaatteella. Alihankintaompelimon vuosikymmenten aikana kertynyt kokemus, taito ja tietämys erityisesti lasten trikoovaatteiden tuotannosta halutaan säilyttää ja siirtää uuteen tehtaaseen. Tekemisen tueksi töihin ompelimoon saadaan entisen alihankintakumppanin osaajia.

–Vaatetustuotannon siirryttyä suurilta osin ulkomaille koemme erityisen tärkeänä kotimaisen tuotannon ja osaamisen säilyttämisen. Näemme kotimaisen vaatetuotannon myös kilpailuvalttina ekologisten luomumateriaalien ohella, Anniina Isokangas sanoo.

Eettinen lähituotanto kiinnostaa myös ulkomailla: PaaPii Design vie kankaita ja tuotteita Euroopan maiden lisäksi mm. Australiaan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Brändillä on oma verkkokauppa sekä tehtaanmyymälä Kokkolassa. Vaatetehtaan myötä PaaPii Design työllistää noin kymmenen henkeä, joista osa on osa-aikaisia.

Lisätietoja:

Anniina Isokangas
Yrittäjä
PaaPii Design Oy
0505941242
anniina@paapiidesign.com