North Outdoor osana Design from Finland -perhettä

Merkki kertoo, että North Outdoorin tuotteet on suunniteltu vastuullisesti ja ammattimaisesti Suomessa. Vahvasti suomalainen yritys liputtaa myös suomalaisen työn puolesta. Siksi yritys työllistää useita kotimaisia pienyrityksiä ja freelancereita.

Design from Finlandin sininen pallo-logo on monelle tuttu. Se kertoo ammattiylpeästä suomalaisesta yrityksestä, jonka tuotteet ja palvelu on hiottu huippuunsa kotimaassa. Ennen kaikkea merkki tekee suomalaisen muotoilun näkyväksi. Design from Finland -merkki herättää kiinnostusta myös ulkomailla, missä suomalainen suunnittelu ja palvelu on laadun tae. Suomalaisten omaleimainen design on eksoottista rajojen ulkopuolella.

Merkin alla olevat yritykset avaavat tuotantoketjun läpinäkyvästi ja ovat rehellisiä tuotteiden tuotantomaasta ja tehtaiden oloista. Näin tekee myös North Outdoor. Yrityksellä on tuotantoa kolmessa suomalaisessa neulomossa. Ne tuotteet, joita ei voida valmistaa Suomessa, tuotetaan vastuullisesti Kiinassa. Koska työolot ovat North Outdoorille yhtä tärkeä arvo niin Suomessa kuin Kiinassa, on kiinalaisten tehtaiden olojen arvioinnissa apuna amfori BSCI. North Outdoorin tehtaiden luokitukset ja arviot ovat nähtävillä yrityksen verkkosivuilla.

Monet North Outdoorin suosituimmista tuotteista valmistetaan Suomessa. “On hienoa, että työllistämme suomalaisia neulomoita. Täällä ei kuitenkaan ole tehtaita ja laitteita kaikille tuotteillemme niin, että saisimme koko tuotannon paikalliseksi. Siksi osa tuotteista valmistetaan Kiinassa. Meille on tärkeää, että työolot meidän tehtaillamme ovat kunnossa. Siksi käymme tehtailla henkilökohtaisesti normaalioloissa säännöllisesti ja käytämme tunnettua ulkopuolista tahoa tehtaiden arvioinnissa. North Outdoorilla on Kiinassa myös oma työntekijä, joka tekee yhteistyötä tehtaidemme kanssa. Meistä on upeaa, että voimme avata näitä seikkoja yrityksemme sivuilla”, kertoo North Outdoorin toinen pääomistaja Teemu Kattilakoski.

Suomalaista työtä

North Outdoor arvostaa suomalaista työtä ja ammattitaitoa. Ydintiimin apuna on tiivis joukko suomalaisia osaajia, joilta North Outdoor ostaa palveluita. “Teemme jatkuvaa yhteistyötä useiden valokuvaajien, maskeeraajien, kuvausjärjestelijöiden ja mallien kanssa. Ostamme myös esimerkiksi kirjoittajan, graafikon ja painotalojen palveluita säännöllisesti. Meillä on hyviä kokemuksia niin perinteisen kuin digimarkkinoinnin palveluista. Nykyinen freelance-kulttuuri mahdollistaa useiden laadukkaiden palveluiden hyödyntämisen”, avaa Teemu yrityksen rakennetta.

Tärkein palanen ovat paikalliset neulomot, joilta tulevat esimerkiksi North Outdoorin suomalaisten rakastamat muhkeat merinovillaneuleet. “Suosituin suomalainen tuotteemme on Kaski, joka on ajaton neule 100% merinovillasta. Kyllä tuntuu hienolta sanoa, että se on valmistettu Suomessa”, jatkaa Teemu. Merinovillapaita Kaski on tarjolla miehille ja naisille, ja neuleesta on tarjolla jo useita eri värejä.

“Kotimainen suunnittelu ja suomalaisen työn hyödyntäminen mahdollistavat myös ketterät liikkeet. Asiakkailtamme tulee paljon väritoiveita koskien merinoneuleitamme. Niitä on ilo toteuttaa välillä nopeallakin aikataululla”, päättää Teemu.

www.northoutdoor.com/