Lapuan Kankurit voitti Taito-Finlandia 2014 -palkinnon

Pellavakutomo Lapuan Kankurit on voittanut Taito-Finlandia 2014 -palkinnon. Palkinto luovutettiin 14.11. Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella. Palkinnon saajan valitsivat kansainvälisesti arvostetut suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin.

Palkintoehdokkaat valitsi käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koostuva raati, joka halusi ehdokasasettelussa korostaa erityisesti käsityöllistä ja teollista taitoa, korkeaa laatua sekä laajaa ja uutta luovaa osaamista. Muut ehdokkaat olivat Kraa Kraa, NIKARI, Verso Design ja Viona Blu.

Taito-Finlandia jaettiin nyt kolmatta kertaa. Tunnustuksella halutaan nostaa esiin merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edustavia osaajia sekä lisätä alan arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman.

Lapuan Kankurit on lapualainen perheyritys, jonka omistaa neljännen polven kankuri Esko Hjelt vaimonsa Jaanan kanssa. Viime vuosien aikana yritys on laajentunut voimakkaasti globaaleille markkinoille, ja jo yli puolet myynnistä menee vientiin. Yrityksen arvot pohjautuvat kutomon vastuulliseen ja ekologiseen toimintaan, luonnonmateriaaleihin, teknisiin innovaatioihin ja huippudesigniin.

Omia tuoteinnovaatioita

Toimitusjohtaja Esko Hjelt näkee Taito-Finlandia 2014 -palkinnon tunnustuksena kehittämistyölle.

– Kiitos palkinnosta kuuluu koko hienolle tiimillemme. Lapuan Kankurit on etsinyt tinkimättömästi joukkoonsa vain alojensa huippuammattilaisia, ja tulokset näkyvät nyt. Meille tärkeää on intohimoinen alan kehittäminen. Emme katsele sivuillemme, vaan mieluummin eteenpäin. Maailmalla ei voi menestyä tekemällä samaa kuin kaikki muut, vaan täytyy keksiä koko ajan uutta.

Lapuan Kankurit on viime vuosien aikana panostanut huomattavasti tuotekehitykseen ja saavuttanut sillä myös useita palkintoja. Merkittäviä teknisiä innovaatioita ja tuotelanseerauksia ovat olleet mm. Dora Jungin tekstiilien uudelleen tuotantoon ottaminen (Muoto 2011), pestyjen pellavatekstiilien mallisto (Muoto 2012), täysin uusi pellava-tencel-materiaali (Toimittajien Tusina 2014) ja viimeisimpänä uudet vanutetut villahuovat.

Huippudesign yhdistettynä uusin teknisiin ominaisuuksiin ja käyttömukavuuteen ohjaavat Lapuan Kankureiden toimintaa jatkossakin.

Lapuan Kankurit on voimakkaasti vientivetoinen jacquard-pellavakutomo. Suomalaisen perheyrityksen vahvuuksia maailmalla ovat skandinaavisen huippudesignin lisäksi kutomon tekniset innovaatiot. Lapuan Kankureilla on myymälä Helsingissä Torikortteleissa Katariinankadulla sekä Lapualla Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa. Lisäksi tuotteita myyvät mm. Stockmann sekä Taitoshop – myymälät.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Esko Hjelt p. 0500 463 084 esko.hjelt@lapuankankurit.fi

Markkinointijohtaja Jaana Hjelt p. 050 338 1993 jaana.hjelt@lapuankankurit.fi

www.lapuankankurit.fi