Kylmähoidot osana maastohiihtomaajoukkueen valmistautumista MM-kauteen

Suomen maastohiihtomaajoukkue ja kylmäsumusuihkulaitteita valmistava Amandan Healthcare Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kylmähoitojen avulla vaikuttaa harjoituksista palautumiseen ja hoitaa mahdollisia kuormitusongelmia.

Kylmähoidoilla on todettu säännöllisesti käytettynä olevan palautumista edistävä vaikutus. Se nopeuttaa kovasta harjoittelusta palautumista ja ehkäisee muun muassa kovasta kuormituksesta johtuvaa turvotusta ja tulehdusreaktiota.

Maastohiihtomaajoukkueen asiantuntijan, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen Esa Hynysen mukaan kotona olevassa kylmäsumusuihkulaitteessa on etuja.

”Kylmähoidosta saadaan säännöllistä. Kylmäaltaat ja superkylmähuoneet ovat yleensä matkan päässä, eikä niitä voida käyttää kuin satunnaisesti”, sanoo Hynynen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan intensiivisen harjoitusjakson aikana annetulla säännöllisellä kylmähoidolla voidaan pienentää ylikuormittumisen vaaraa. Kotona olevaa kylmähoitoa voidaan käyttää juuri silloin, kun sen tarve koetaan eikä erillisiä varauksia hoitoihin tarvita.

Amandan®-kylmähoitolaitteiden avulla voidaan tuottaa kylmäaltistus ihon kautta vaikkapa urheilukentillä nähtyä jääveteen upotusta kevyempänä ja miellyttävämpänä toimenpiteenä. Kylmäaltistus aiheuttaa akuutisti mm. katekolamiinien ja kortisolin erityksen lisääntymistä, jonka vuoksi aikaan saadaan stressireaktio.

Hallitusti käytettynä stressireaktio voi auttaa pysymään terveenä, kuten monet avantouimarit omasta kokemuksestaan kertovat. Elimistön omaa puolustusjärjestelmää pidetään tällä tavoin aktiivisena esimerkiksi kovan harjoitusjakson tai kilpailuputken jälkeisen kevennyksen aikana.

Maastohiihtomaajoukkueen urheilijoille asennetaan kylmähoitolaitteet kotiin. Lisäksi laitteita, jotka asennetaan normaaliin suihkuun ja jotka muuttavat veden kylmäksi sumuksi, kulkee maajoukkueen mukana leireillä.

”Huippu-urheilussa marginaalit ovat pieniä ja asioiden tehokkuuden mitta on usein säännöllisyys. Tämän yhteistyön avulla voimme tarjota urheilijoille helppokäyttöisen mahdollisuuden hyödyntää kylmähoidon hyötyjä jokapäiväisen harjoittelun tukena”, maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä huomautti.

Amandan® kylmähoitolaitteet ovat uusia markkinoilla ja Amandan Healthcare Oy haluaakin vahvistaa helpon, energiatehokkaan ja ekologisen hoitomuodon tunnettuutta.

”Haluamme auttaa ihmisiä voimaan hyvin kylmähoidon avulla. Yhteistyö Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa on meille tärkeää, sillä sen kautta tuemme sekä suomalaista urheilua, että edistämme tavallisten ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Kansallislajimme hiihdon suosio on voimakkaassa nousussa niin kuntoilu- kuin retkeilymuotona. Huippuhiihtäjämme motivoivat meitä kaikkia liikkumaan enemmän”, sanoo Amandan Healthcare Oy:n toimitusjohtaja Panu Vapaavalta.

Amandan®-kylmähoitolaitteet:
Amandan® on suomalainen kylmähoitoinnovaatio, joka nopeuttaa merkittävästi palautumista ja vähentää lihaskipuja urheilusuorituksen jälkeen. Laitteen patentoitu tekniikka muodostaa vedestä sumupilarin, joka sitoo lämpöä kehosta ja ympäröivästä ilmasta. Hienojakoinen sumu jäähdyttää tehokkaasti, mutta tuntuu iholla ainutlaatuisen miellyttävältä. Laitteelle on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu ja suomalaisesta suunnittelusta kertova Design from Finland -merkki.

Kylmä saa kehossa aikaan biokemiallisia ja fysiologisia muutoksia, joiden positiivisista vaikutuksista urheilijoille ja kipupotilaille on runsaasti tieteellistä näyttöä. Amandanin teho on todettu kliinisissä tutkimuksissa.

Amandanin voi asentaa tavalliseen suihkuun ilman työkaluja, ja säätö oikealle korkeudelle käy nopeasti ja helposti. Liikuteltavuutensa ansiosta laite sopii käytettäväksi niin kotona kuin harjoituspaikalla.

Katso video ja lue lisää osoitteesta www.amandan.fi