PhysioToolsin ja GoodLifen mobiiliratkaisu muuttaa fysioterapiaa

PhysioTools ja GoodLife Technology julkaisivat loppukesällä palvelun, jossa asiakas voi halutessaan saada harjoitusohjelmansa älylaitteeseen. Palvelun saama erinomainen vastaanotto vahvistaa, että myös fysioterapiapalvelut digitalisoituvat.

Tamperelainen PhysioTools Oy ja kotkalainen GoodLife Technology Oy julkaisivat loppukesällä PT Momentumin. Se on PhysioTools Online -ohjelmaan yhdistetty mobiilisovellus, joka vie harjoitusohjelmat älylaitteisiin sekä tukee ja motivoi asiakkaiden kotiharjoittelua.

Fysioterapeutit ja liikunnan ammattilaiset ympäri maailmaa ovat käyttäneet PhysioToolsia harjoitusohjelmien laatimiseen jo vuodesta 1993. Nyt PT Momentum modernisoi asiakkaan tavan vastaanottaa harjoitusohjelmia.

”Palvelun vastaanotto on ollut erinomainen. Modernille teknologialle on selvä tarve myös fysioterapiassa. Uskomme, että uusia digitaalisia palveluita tullaan tarvitsemaan lisää”, sanoo GoodLife Technologyn toimitusjohtaja Henrik Jürgens.

”Asiakkaamme ovat ottaneet uuden ominaisuuden hyvin vastaan. Jo yli 200 fysioterapiaklinikkaa käyttää PT Momentumia”, kertoo PhysioToolsin toimitusjohtaja Mika Huotari.

Sovellus näyttää asiakkaan henkilökohtaisen, ammattilaisen laatiman harjoitusohjelman kuvineen, teksteineen ja videoineen: siis mitä tulisi harjoitella minäkin päivänä. Tehtyään harjoitteen asiakas kuittaa sen tehdyksi. Merkintöjen perusteella palvelu laskee Momentumia, joka on lukuarvo välillä 1-100. Momentum kertoo, kuinka täsmällisesti asiakas toteuttaa harjoitusohjelmaansa. Fysioterapeutti voi seurata Momentumin kehitystä reaaliaikaisesti PhysioTools Online -ohjelman kautta.

”Olemme lyhyessä ajassa saaneet tuhansia käyttäjiä. PT Momentum -sovellus on toistaiseksi julkaistu vasta Suomessa, Ruotsissa, Irlannissa ja Iso-Britanniassa. Ensi vuoden aikana tulemme julkaisemaan sovelluksen myös muualla maailmassa ja näin hyödyntämään PhysioToolsin globaalia jakelukanavaa”, jatkaa Jürgens.

”Fysioterapiamarkkinoilla muutokset tapahtuvat rauhallisesti. Siksi mukavasti kasvanut käyttäjämäärä on hyvä yllätys. Toisaalta uskon, että kun fysioterapeuttien asiakkaat ovat muutenkin tottuneet digitaalisiin palveluihin, he odottavat sitä myös omalta fysioterapeutiltaan”, jatkaa Huotari.

PhysioToolsin harjoitteita on käännetty 26 kielelle ja niitä käyttävät fysioterapeutit ja liikunnan ammattilaiset 60 maassa ympäri maailmaa.

PT Momentum on käytettävissä kaikilla iOS- ja Android-laitteilla.

 

GoodLife Technology on vuonna 2013 perustettu suomalainen terveysteknologia-alan yritys. GoodLife tuottaa kuluttajakeskeisyyteen, vaikuttavuuteen ja mitattavuuteen perustuvia ratkaisuja terveyden- ja hyvinvoinnin aloille.

PhysioTools Oy on alansa markkinajohtaja Suomessa ja maailmalla. PhysioToolsin valikoimassa on yli 21 000 harjoitetta mm. seuraavilta osa-alueilta: kuntoutus, toimintaterapia, pediatria, neurologia, manuaalinen terapia, geriatria, vesivoimistelu, kuntoilu ja liikuntaterapia. PhysioTools on perustettu Suomessa vuonna 1987.

 

Lisätietoja:

 

PhysioTools

Toimitusjohtaja Mika Huotari

040 5896767, mika.huotari@physiotools.com

 

GoodLife

Toimitusjohtaja Henrik Jürgens

050 467 8808, henrik.jurgens@goodlife.technology