Käyttölasin tuotanto jatkuu Nuutajärvellä

Tamperelainen perheyritys, Avainlippu- ja Design from Finland -perheisiin kuuluva Nord Design on käynnistänyt ensimmäisen sarjatuotantoisen lasiston valmistuksen Nuutajärven lasikylässä. Yritys jatkaa pitkää lasinvalmistuksen perinnettä ja tarjoaa nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden luoda arkeen sopivia käyttöesineitä.

Nord Design tuo markkinoille uuden kuuden lasin modernin Babushka-lasiston. Lasiston suunnittelija on nuutajärveläinen lasitaiteilija, muotoilija Heikki Viinikainen.

Babushka-lasisto on saanut alkusysäyksen suunnittelijan lapsuudesta. ”Kuuhankavedellä lapsuuden kesiin liittyi aina erottamattomasti iso, monikerroksinen, taitavasti suunniteltu ja koristeltu maatuska. Purin ja kasasin sen satoja kertoja, mutta ihmetys ja ihastus rakenteeseen säilyi.”

Kansainvälinen Glass is Tomorrow -workshop innosti Viinikaisen suunnittelemaan maatuskan muotoon ja rakenteeseen perustuvan kokonaisuuden. Näin syntyi pinoutuva lasisto, jossa on kolme sisäkkäistä kerrosta. Babushka-sarjan lasit ovat monikäyttöisiä niin arjessa kuin juhlassakin. Pinottuna kokonaisuutena tilankäyttö on minimaalista ja tuotteen visuaalinen ilo maksimaalista.

Katso video Babushka-lasiston synnystä täältä.


Lisätietoja:

Marjut Tolonen
marjut.tolonen@norddesign.fi
p. 044 7222 181

 

Nord Design on tamperelainen perheyritys, joka jatkaa maamme pitkää lasinvalmistuksen perinnettä. Yritys tarjoaa uusille nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden luoda käyttöesineitä meidän jokaisen arkeen. Tuotteet valmistetaan Nuutajärvellä. www.norddesign.fi