Valoen aurinkopaneeleille myönnetty Avainlippu-merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Valoen aurinkopaneeleille ja aurinkopaneelien tuotantolaitoksille Avainlippu-merkin. Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia.

Valoen aurinkopaneelit perustuvat yhtiön kehittämään edistykselliseen taustajohtimeen sekä paneelien automatisoituun ja patentoituun tuotantoteknologiaan. Taustajohdinpaneelit ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

”Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille”, Reetta Mentu kertoo.

Valoen toimitusjohtaja Iikka Savisalo toteaa:

”Avainlippu merkitsee Valoelle paljon niin koti- kuin vientimarkkinoillakin. Se on tärkeä tunnustus kehitystyöllemme uuden suomalaisen aurinkopaneeliteknologian ja automatisoidun tuotantoprosessin parissa. Uskomme Suomalaisen Työn Liiton jäsenyyden sekä Avainlipun lisäävän entisestään niin kotimaisten kuin ulkomaisten asiakkaiden kiinnostusta ja arvostusta korkealaatuisiin ja paremmin tuottaviin aurinkopaneeleihimme, aurinkosähköjärjestelmiimme sekä moderneihin paneelien tuotantolaitoksiimme.”

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 86 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Vastaajista suurin osa (57 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.