Maaretta Tukiainen: Ne, jotka antautuvat muutokseen, pärjäävät

Maaretta Tukiainen toimii juontajana tammikuussa 2016 näytettävässä tv-ohjelmassa, jonka luomisessa Suomalaisen Työn Liitto on ollut mukana.

Kahdeksan myyttiä työstä -sarjan juontaja Maaretta Tukiainen on esimerkki uuden ajan työntekijästä, jolla on monta roolia: tietokirjailija, yrittäjä, muotoilija, valmentaja, blogisti, toimittaja, elokuvakriitikko, mediavaikuttaja ja sisustusarkkitehti. Ennen kuin heittäytyi vapaaksi toimijaksi muutama vuosi sitten hän toimi Sub-kanavan johtajana.

Tukiaista ajaa eteenpäin innostus uusiin asioihin. ”Inspiroitumisen vastakohta on kyynisyys, se ettei näe enää missään mitään järkeä. Moni kyynistyy vaihtoehtojen puutteesta tai siksi, että työltä puuttuu syvempi merkitys”, hän sanoo.

Vastalääkkeeksi urautumiselle Tukiainen suosittelee elinikäistä oppimista. ”Aivot ovat supermuovautuva elin. Toisin kuin aiemmin luultiin ne muokkautuvat hautaan asti. Ihmisen kyvyllä oppia uutta ei tutkitusti ole ylärajaa. Ilmiöllä on nimikin: neuroplastisuus.”

8 myyttiä työstä -ohjelmasarja TV1 tiistaista torstaihin 12. – 27.1.2016 klo 19.30 – 20.30, uusinnat samana iltana n. klo 23.00 ja lauantaisin klo 14/sunnuntaisin klo 12.50. Yle Areenassa kaikki jaksot 12.1. alkaen vuoden ajan. Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen Työn Liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.