Suomalainen Lojer toimittaa sairaalasänkyjä uuteen Karoliiniseen sairaalaan

Suomalainen Lojer Group on valittu yhdeksi Tukholmaan rakenteilla olevan New Karolinska Solnan eli uuden Karoliinisen sairaalan sairaalasänkyjen toimittajaksi. Lojer on loppuvuoden aikana aloittanut viennin myös Saudi-Arabiaan. Yhtiö on kasvattanut vientiään tasaisesti, ja tällä hetkellä tuotannosta yli 60 prosenttia menee ulkomaille.

Merkittävä päänavaus Ruotsiin – myös myynti Saudi-Arabiaan on käynnistynyt

Sekä Ruotsi että Saudi-Arabia ovat Lojerille tärkeitä avauksia uusille markkina-alueille. Lojer valittiin uuden Karoliinisen sairaalan sairaalasänkytoimittajaksi kansainvälisen kilpailutuksen perusteella.

– Kilpailutuksessa valittiin kolme sänkytoimittajaa, ja pääsimmekin kovaan seuraan. Muut valitut yhtiöt ovat kaksi maailman suurinta sairaalakalusteiden valmistajaa, kertoo Lojer Groupin toimitusjohtaja Ville Laine.

Ensimmäiset Lojerin valmistamat sängyt on jo toimitettu Ruotsiin yhtiön Kempeleen yksiköstä.

– Karoliininen sairaala on maailmanlaajuisesti arvostettu edelläkävijä, ja rakenteilla oleva uusi sairaala on alan ykköshankkeita Euroopassa. Tämä on meille merkittävä meriitti, ja valinta onkin lisännyt kiinnostusta meitä kohtaan myös muissa maissa.

Vienti Saudi-Arabiaan nelinkertaistunut – kasvu jatkuu

Yksi kiinnostavimmista markkinoista suomalaisille terveysteknologian tuotteille on tällä hetkellä Saudi-Arabia, jonne suuntautuva alan tuotteiden vienti kasvoi vuonna 2014 kokonaisuudessaan jopa 40 prosenttia. Myös Lojer tavoittelee jalansijaa kasvavilla markkinoilla.

– Saudi-Arabia on meille uusi markkina-alue, jossa aloitimme pari vuotta sitten. Työ alkaa nyt tuottaa tulosta: myyntimme Saudi-Arabiaan nelinkertaistui vuonna 2015 vuoteen 2014 verrattua, ja odotamme sen edelleen tuplaantuvan tänä vuonna, Laine kertoo.

– Tälle keväälle olemme jo sopineet uudesta, yli puolen miljoonan euron tilauksesta, joka koskee muun muassa leikkauspöytien, tutkimuspöytien ja potilastuolien toimittamista.

Syksyllä 2015 Lojer toimitti 70 sähköhydraulista leikkauspöytää lisävarusteineen Indonesiaan. Kaupan kokonaisarvo oli noin kaksi miljoonaa euroa, ja se on yrityksen historian suurin yksittäinen toimitus. Lojerin vienti on kolminkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Laine, Lojer Oy, p. 010 830 6715, ville.laine@lojer.com

Lojer Group on suomalainen sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja Pohjoismaiden johtava fysioterapialaitteiden ja -tarvikkeiden jälleenmyyjä. Omaa valmistusta ovat muun muassa sairaalasängyt sekä leikkaus-, tutkimus- ja hoitopöydät. Vuonna 1919 perustetun yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa, Kempeleessä ja Pennalassa. Yritys työllistää noin 140 henkilöä ja on alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Viennin osuus Lojer Groupin koko tuotannosta on yli 60 prosenttia ja leikkauspöydistä noin 95 prosenttia.  Lojerin tuotteita on käytössä yli sadassa maassa. Kaukaisimpia kohteita ovat Chile, Etelä-Afrikka, Peru, Taiwan, Thaimaa sekä Trinidad ja Tobago. www.lojer.com

Karoliininen yliopistosairaala eli Karoliininen sairaala on Tukholman läänissä sijaitseva yliopistosairaala. Sairaalan toiminnan piirissä on noin kaksi miljoonaa ihmistä. New Karolinska Solna eli uusi Karoliininen sairaala valmistuu Karoliinisen yliopistosairaalan välittömään läheisyyteen. Sairaala avaa ovensa vuoden 2016 lopussa. Se tarjoaa potilailleen tehokasta ja yksilöllistä hoitoa. Tavoitteena on muun muassa se, että potilas tapaa erikoislääkärin sekä pääsee tutkimuksiin ja kokeisiin saman päivän aikana. Kaikki potilaat sijoitetaan yksityishuoneisiin potilasturvallisuuden parantamiseksi ja bakteerien leviämisen ehkäisemiseksi. Uusi Karoliininen sairaala pyrkii erikoisterveydenhuollon hoitojen, tutkimuksen ja opetuksen kansainväliseksi kärkisairaalaksi. http://www.nyakarolinskasolna.se/en/