Yli 60 yritystä toteuttaa suomalaisen KOTI-konseptin

Syksyn 2016 Habitare-messuille rakentuu ennennäkemätön kokonaisuus, kun yli 60 yritystä rakentaa ja sisustaa 360 neliömetrin osastolle kokonaisen kodin. KOTI on Suomalaisen Työn Liiton konsepti, joka on osoitus Suomesta löytyvästä monipuolisesta osaamisesta.

Projektissa mukana olevat Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykset mahdollistavat KOTI-kokonaisuuden toteutumisen. Liiton rooli on ollut ideoida ja käynnistää projekti, kutsua yritykset kokoon sekä huolehtia projektijohdosta.

– Vilpitön ja aito yhdessä tekeminen yritysten kesken on ollut asia, joka on koskettanut ja tuonut mukanaan valtavan määrän iloa viedä projektia eteenpäin, kertoo Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

KOTI on elämyksellinen ja kodinomainen ympäristö siihen kuuluvine huoneineen. Sen suunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia Kalliomäki, jolle suomalaisen suunnittelun ja sisustuksen parissa työskentely on entuudestaan tuttua.

– KOTI-projekti on ollut mielenkiintoinen ja avartava sukellus kotimaiseen suunnitteluun, valmistukseen, materiaaleihin ja tuotantopaikkoihin. Yhdessä teemme kodista tyylikkään, monipuolisen, kiinnostavan ja ennen kaikkea kodikkaan suomalaista osaamisesta esittelevän osaston, kertoo Kalliomäki.

– Habitaren syksyn teema Ovet auki! käsittelee muun muassa yhteisöllisyyttä ja kyläilykulttuuria. Suomalaisen Työn Liiton KOTI on harvinainen näin laajassa yhteistyössä rakennettu konsepti. Kävijöille se tarjoaa upean koosteen suomalaisesta osaamisesta ja kutsuu kylään elämyksellisellä tavalla, sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään 27. kerran 7.-11.9.2016 Helsingin Messukeskuksessa. KOTI sijaitsee uudistuvassa Habitaressa näkyvästi keskellä AHEAD!-aluetta pääkäytävän varrella. Lisätietoja KOTI-konseptista: www.suomalainentyo.fi/teemat/koti/

Kotia rakentamassa ovat mm.: Amandan Healthcare, Apollo Kaihdin ja Markiisi, Erikoispuu Parkkinen, Familon, Festivo, IDO, Genelec, Gymicom, Hella Lighting, Kuovi, Lammin Ikkunat ja Ovet, Lucia Lasipaviljonki, Lunawood, Lundia, Mirror Line, Muunto, Muurla, VETO-kiuas, Olotar, Oras, Pukkila, Puulon, REJ Design, SANKA, TakkaCenter, Temal, TIMBERWISE, Turva, Tolotech, TOPI-KEITTIÖT, DROP-allas, Uulatuote, Vallila ja Shapes.

Yritysten pr-kuvia voi ladata täältä: https://www.dropbox.com/sh/8m9gj78slxbce6b/AACPTNPTRHPtgBwuZWjDi7VJa?dl=0

Yritysten lehdistötiedotteet löydät täältä: KOTI Harjannostajaiset tiedotepaketti

Lisätietoja:

Johanna Lahti, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 591 6143 johanna.lahti@suomalainentyo.fi
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 561 5030 reetta.mentu@suomalainentyo.fi
Piia Kalliomäki, suunnittelija, Studio Kalliomäki, p. 050 356 1673 piia.kalliomaki@gmail.com

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2800 yritys- tai yhteisöjäsentä. Lue lisää www.suomalainentyo.fi

Avainlippu on rekisteröity alkuperämerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Avainlippuja on myönnetty jo yli 3200 tuotteelle, tuoteperheelle tai palvelulle. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta. Myönnettyjä merkkejä on jo yli 330 kappaletta.