Topi ja Miele kumppaneiksi

Suomalainen laadukas kodin kiintokalusteiden valmistaja Topi-Keittiöt Oy sekä saksalainen, maailman johtava Premium-kodinkoneiden valmistaja Miele aloittavat yhteistyön kesäkuussa 2017.

Mielen kodinkonekokonaisuuksiin pääsee tutustumaan suurimmilla paikkakunnilla sijaitsevissa Topin myymälöissä. Kesän mittaan myymälöiden mallikalusteita uusitaan ja sitä mukaa mallikeittiöihin asennetaan Mielen kodinkoneet. Topi ja Miele esiintyvät yhdessä tämän kesän asuntomessuilla Mikkelissä Kannustalon messukohteessa Harmaja Saima. Topi ja Miele ovat yhdessä myös ensi syksyn Habitare-messuilla Helsingissä.

Topi on kalustanut suomalaisia koteja jo yli 75 vuotta ja Topi-Keittiöt Oy onkin yksi Suomen suurimmista kiintokalusteiden valmistajista. Pienestä puusepänverstaasta liikkeelle lähtenyt perheyritys työllistää tänä päivänä yli 150 henkeä ja liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. Topin myymälöitä löytyy kautta Suomen – kaikkiaan 22 paikkakunnalta. Topi-Keittiöt on tunnettu ja tyylikäs suomalainen tuotemerkki, jonka kalusteet valmistetaan kotimaisena työnä omalla tehtaalla Kalajoella. Tarjolla on keittiöiden lisäksi myös muut kodin kiintokalusteet sekä asiantuntevaa suunnittelu- ja asennuspalvelua. Topin kaikki omat tuotteet on Suomessa suunniteltu suomalaiseen makuun ja asiakkaita ovat niin kuluttajat kuin talotehtaat ja rakennusurakoitsijat.

– Mielen tunnettuus, laatu ja samanlainen perheyritystausta kuin meillä olivat merkittäviä argumentteja tämän yhteistyön solmimiseen, Topin myyntijohtaja Riitta Ojala-Fors kertoo.

Mielen kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat liesitasot, uunit, liesituulettimet, jääkaapit, pakastimet, astianpesukoneet, pyykinhoitolaitteet, kahvinkoneet sekä pölynimurit. Miele Oy on toiminut Suomessa vuodesta 1976 lähtien ja juhliikin nyt 40-vuotista taivaltaan maassamme. Miele-konserni työllistää yhteensä 18 200 henkilöä, joista noin 60 Suomessa. Tuotteet kehitetään yrityksen omassa tutkimus- ja kehityslaboratoriossa Saksassa.

Topia ja Mieleä yhdistää erityisesti vankka perheyritystausta. Vuonna 1939 Toivo Ojala perusti Kalajoelle ensimmäisen verstaan. Sama Ojalan suku omistaa Topi-Keittiöt Oy:n tänäkin päivänä. Perinteiden ja suomalaisuuden vaaliminen on Topille tärkeää ja tehdas sijaitsee edelleen synnyinseudullaan. Miele perustettiin Saksassa jo vuonna 1899 ja yritys toimii nyt jo neljännessä polvessa.

Lisätietoja:

Riitta Ojala-Fors,
Topi-Keittiöt Oy, myyntijohtaja
p.0505959111
riitta.ojala-fors@topi-keittiot.fi

Esa Silver
Miele Oy, toimitusjohtaja
p.0400156085
esa.silver@miele.fi

Topi-Keittiöt Oy – tutummin Topi. Olemme valmistaneet suomalaisille laatukeittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita jo yli 75 vuotta. Vuonna 1939 Toivo Ojala perusti Kalajoelle pienen puusepänverstaan, joka on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista kiintokalustetehtaista ja kotimaisen keittiösuunnittelun edelläkävijöistä. www.topi-keittiot.fi