Saana ja Olli Design from Finland -merkin kummisuunnittelijaksi

Suomalaisen Työn Liitto kutsui ensimmäistä kertaa kummisuunnittelijan Design from Finland -merkille. Vuoden 2016 kummisuunnittelijan roolissa aloittaa suunnittelijapari Saana ja Olli. Kummisuunnittelijan valinnalla vahvistetaan ammattimaisen muotoiluosaamisen läsnäoloa kaikessa Design from Finland -merkin ympärillä tehtävässä yritysyhteistyössä.

Saana ja Olli ovat turkulainen suunnittelijapari, molemmat tekstiilisuunnittelua opiskelleita. He ovat julkaisseet useita mallistoja, tehneet yhteistyötä monien kansainvälistenkin asiakkaiden kanssa ja olleet mukana useissa designprojekteissa eri puolilla maailmaa. Heidän työskentelyssään tärkeitä arvoja ovat suoraselkäisyys, ajattomuus ja inhimillisyys.

– Saana ja Olli edustavat raikasta, suomalaista nuorta muotoiluosaamista ja aloitamme yhteistyön heidän kanssaan ilolla ja suurella innolla. Heillä on näyttöä innovatiivisesta tekemisestä niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Uskomme yhteistyön muotoutuvan hedelmälliseksi molemmille osapuolille. Heidän valintaan vaikutti positiivisesti myös se, että Saana ja Olli olivat tehneet jo yhteistyötä muutaman jäsenyrityksemme kanssa, toteaa Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

– Olimme otettuja saadessamme kutsun kummisuunnittelijoiksi. Nuorina muotoilijoina kaikkien töidemme ytimessä on inhimillinen ote ja nykymaailman haasteisiin vastaaminen. Kummisuunnittelijan pesti on mielenkiintoinen ja olemme varmoja, että orgaaninen ja välitön lähestymistapamme kuultaa läpi tulevista projekteista, iloitsevat Saana ja Olli.

Design from Finland -kummisuunnittelija valitaan vuodeksi kerrallaan ja valinta tehtiin nyt ensimmäistä kertaa. Seuraava kummisuunnittelija valitaan vuoden 2017 alussa.

Lisätietoja:
Johanna Lahti, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, johanna.lahti@avainlippu.fi, 040 591 6143
Hanna Malinen, viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, hanna.malinen@avainlippu.fi, 050 369 4949
Saana ja Olli, www.saanajaolli.com, hello@saanajaolli.com, Saana Sipilä 040 708 8054 ja Olli Sallinen 050 358 3378

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä. www.suomalainentyo.fi/design-from-finland/